Product toegevoegd aan winkelmand

Hein Roethofprijs


Hein Roethofprijs

De Hein Roethofprijs is in het leven geroepen door het ministerie van Veiligheid en Justitie. De bedoeling van de prijs is om nationale bekendheid te geven aan projecten die resultaten bereiken met de preventie van criminaliteit.

De organisatie is in handen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Om het jaar worden de meest succesvolle en aansprekende projecten genomineerd. Dat zijn er maximaal vijf. 

De winnaar 

Uit die projecten kiest de jury de winnaar. De genomineerden en de winnaar krijgen veel media-aandacht en landelijke waardering. Bovendien inspireren deze projecten anderen om elders soortgelijke projecten op te zetten.

De genomineerden ontvangen een bedrag van 5.000 euro. De winnaar niet, die ontvangt 20.000 euro en een speciaal ontworpen beeldje. Het prijzengeld moet worden besteed aan de preventie van criminaliteit of het bevorderen van sociale veiligheid.

Ontstaan van de prijs 

Hein Roethof was PvdA-kamerlid en begin jaren ’80 was hij voorzitter van de commissie Kleine Criminaliteit van de Tweede Kamer. De commissie-Roethof kwam vooral in het nieuws door het beleidsplan Samenleving en Criminaliteit uit 1985, een krachtig pleidooi voor criminaliteitspreventie.

In 1987 riep het ministerie van Veiligheid en Justitie de Hein Roethofprijs in het leven.

Meer informatie

Lees meer over de Hein Roethofprijs in de brochure 'Hein Roethofprijs 2015'.

Voor vragen en/of opmerkingen over de Hein Roethofprijs kunt u contact opnemen met Door van der Wiele op (06) 13350068.