Product toegevoegd aan winkelmand

Hein Roethofprijs


Hein Roethofprijs

De Hein Roethofprijs is in het leven geroepen door het ministerie van Justitie en Veiligheid. De bedoeling van de prijs is om nationale bekendheid te geven aan projecten die resultaten bereiken met de preventie van criminaliteit.

De Hein Roethofprijs wordt om de 2 jaar uitgereikt aan een organisatie of samenwerkingsverband dat zich op een innovatieve, creatieve en effectieve manier richt op een probleem dat de sociale veiligheid bedreigt. Iedereen kan deelnemen: buurtwerkers, jongerenwerkers, bewonersverenigingen, wijkraden, politie, bedrijven, verenigingen, onderwijsinstellingen, woningcorporaties, gemeenten en Openbaar Ministerie.

Heilige boontjes wint de Hein Roethofprijs 2017

'Heilige Boontjes' uit Rotterdam wint de CCV Hein Roethofprijs 2017 vanwege hun originele en enthousiaste aanpak die ex-gedetineerde jongeren op een positieve manier middenin de samenleving brengt. Op 30 oktober kregen ze de prijs uit handen van de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus.

De jury vindt Heilige Boontjes een mooi voorbeeld van maatschappelijk ondernemen en een bijzonder vorm van re-integratie. Heilige Boontjes biedt ex-gedetineerde jongeren tot 27 jaar in een leer-werktraject een perspectief op de arbeidsmarkt. In een koffiebar leren de jongeren arbeids- en sociale vaardigheden.

Groepsfoto van Heilige Boontjes, de winnaar van de Hein Roethofprijs 2017

De winnaar ontvangt € 20.000 en een speciaal ontworpen beeldje. Het prijzengeld moet worden besteed aan de preventie van criminaliteit of het bevorderen van sociale veiligheid.

Ontstaan van de prijs 

Hein Roethof was PvdA-kamerlid en begin jaren ’80 was hij voorzitter van de commissie Kleine Criminaliteit van de Tweede Kamer. De commissie-Roethof kwam vooral in het nieuws door het beleidsplan Samenleving en Criminaliteit uit 1985, een krachtig pleidooi voor criminaliteitspreventie.

In 1987 riep het ministerie van Justitie en Veiligheid de Hein Roethofprijs in het leven. De organisatie van de Hein Roethofprijs is in handen van het CCV.

Meer informatie

Voor vragen en/of opmerkingen over de Hein Roethofprijs kun je contact opnemen met Door van der Wiele op 06 13 350 068.