Product toegevoegd aan winkelmand
 

Congres City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime

Welkom!

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor het congres City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime. Het programma start op donderdag 14 oktober 2021 om 13.00 uur vanaf deze pagina via online streaming. Na de pauze starten de verschillende projectpresentaties waarvoor je je al eerder via het aanmeldformulier hebt aangemeld. Je hebt daarvoor een aparte uitnodiging ontvangen, aangezien deze presentaties via Microsoft Teams gehouden worden. Heb je vragen over deze Teams uitnodiging, neem dan contact op met Annemarie Engel van het CCV-secretariaat.

Meer informatie

Bekijk hier meer informatie over het congresprogramma en de projectpresentaties die aan bod komen. Lees in het dossier op deze website meer over de City Deal lokale Weerbaarheid en neem vast een kijkje in de database lokale cyberprojecten. Neem voor inhoudelijk vragen contact op met CCV-adviseur cybercrime Axel Weggelaar. Voor organisatorische vragen kun je terecht bij communicatieadviseur Judith Hagendijk.

Het programma is als volgt:

 • 13.00 uur
  Opening door dagvoorzitter Marc Noordhoek, programmamanager City Deal vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
 • 13.10 uur      
  Videoboodschap minister Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus
 • 13.15 uur       
  Wytske van der Wagen van de Erasmus Universiteit Rotterdam vertelt over haar onderzoek ‘Criminele carrières van cybercriminelen’. Ze maakt daarbij de vergelijking met criminelen van traditionele criminaliteit en de implicaties die dat heeft voor lokaal beleid
 • 13.40 uur        
  Sybrand Buma, burgemeester van Leeuwarden en voorzitter stuurgroep City Deal vertelt over alle goede stappen die al zijn gezet om de cyberweerbaarheid te verhogen.
 • 13.50 uur      
  Paneldiscussie met enkele leden van de stuurgroep City Deal, waaronder Astrid Nienhuis (burgemeester van Heemstede), Bertine Steenbergen (Directeur Veiligheid en Bestuur bij het ministerie van Justitie en Veiligheid), Maike Borst (Digitaal Specialist Internet, Politie) en Elina van 't Zand (onderzoeker Leiden University)
 • 14.20 uur        
  Pauze
 • 14.30 uur        
  Projectpresentatie ronde 1 (via Microsoft Teams)
 • 15.15 uur      
  Projectpresentatie ronde 2 (via Microsoft Teams)
 • 16.00 uur         
  Einde