Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Training ‘Anders zien, kijken en doen’ in het najaar

Wie kijkt er niet naar uit live van elkaar te leren en ervaringen te delen? Het team Jeugd van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) hunkert daarnaar en zet haar zinnen erop om dit najaar een nieuwe training ‘Anders zien, kijken en doen’ aan te bieden. Hopelijk is de coronasituatie dan zodanig dat het weer mogelijk is om fysieke bijeenkomsten te organiseren.

De naam van de training ‘Anders zien, kijken en doen’ zegt het al: in deze training doen we het vooral anders. Door problemen met jeugd of jeugdgroepen anders te benaderen (zien), kijk je er anders tegenaan en daardoor ga je ook andere acties uitzetten (doen).

7 stappen model voor aanpak jeugdgroepen

De basis die in deze training wordt gebruikt is het 7-stappenmodel voor de aanpak van jeugdgroepen en groepsgedrag. De trainer loopt samen met de cursisten dit door en koppelt er thema’s aan die hier van invloed op zijn, zoals ondermijning, veiligheid- en overlastbeleving, licht verstandelijke beperking, framing en meer.

“We staan nu eerder stil bij de vraag of er überhaupt een probleem is, voor wie en waarom."

Nicole Olbertz, Operationeel specialist politie Eenheid Oost

Nicole Olbertz, Operationeel specialist politie Eenheid Oost volgde eerder de training en was enthousiast: “We staan nu eerder stil bij de vraag of er überhaupt een probleem is, voor wie en waarom. Want vaak hanteer je een vast werkproces, waarin je ook nog denkfouten maakt. Dáár bewust van worden, maakt dat je weer effectief wordt in je handelen.”

Ontvang als eerste een uitnodiging

Heb jij ook zo’n zin om weer samen live uit te wisselen, te leren en te doen? Laat het Nicole Langeveld, mail nicole.langeveld@hetccv.nl, weten en je ontvangt als eerste een uitnodiging zodra de datum bekend is. De training bestaat uit 2 dagdelen

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid