Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Succesvolle kick-off Veilig Buitengebied Breda

Veel enthousiasme bij de deelnemers aan de kick-off ‘Veilig Buitengebied Hagebeemd’ om met elkaar een vuist te gaan maken tegen drugscriminaliteit en andere vormen van ondermijnende criminaliteit.

Op de bijeenkomst werden bewoners en ondernemers door de gemeente Breda, politie en vertegenwoordigers van de organisatie voor boeren en tuinders in Zeeland ZLTO, brandweer en van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) bijgepraat over het project ‘Veilig Buitengebied’ en over de e-learning ‘Drug Crime Challenge’.

E-learning 'Drugs Crime Challenge'

De e-learning is ontwikkeld als laagdrempelige cursus om bewoners, ondernemers en agrariërs duidelijk te maken hoe ze drugscriminaliteit kunnen signaleren en de gevaren hiervan kunnen onderkennen. De online training bestaat uit een video, gevolgd door een aantal vragen die deelnemers beantwoorden om te zien of de kennis is ‘geland’.

Drugscriminaliteit

De e-learning heeft 3 verschillende modules voor bewoners, bedrijventerreinen en buitengebieden. Elke module duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Op deze manier kan iedereen in zijn eigen tijd en op eigen wijze leren wat hij of zij kan doen om te helpen drugscriminaliteit en andere vormen van ondermijning te bestrijden. Voor mensen uit Breda en directe omgeving is de e-learning beschikbaar via de Buurtpreventie Academy.

Wil je weten wat je nog meer kunt doen voor een veilig buitengebied? Ga naar het webdossier Veilig Buitengebied van het CCV. Meer weten over dit project? Neem contact op met CCV-adviseur Bas Goddrie: bas.goddrie@hetccv.nl

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid