Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Politie waarschuwt voor malafide klusjesmannen

Malafide klusjesmannen zijn actief in Landsmeer. Daarvoor waarschuwt de politie. Ze bieden aan de deur klussen aan, maar wie met ze in zee gaat, betaalt veel te veel geld.

De mobiele bandieten benaderen vooral oudere en kwetsbare mensen. Ze doen een simpele klus zoals het schoonspuiten van de gevel. Tijdens de klus ontdekken ze zogenaamd spoedeisende problemen aan de woning die zij tegen betaling van grote geldbedragen wel kunnen verhelpen. Snel na betaling kiezen ze het hazenpad.

Mobiel banditisme

En politiewoordvoerder bevestigt dat het gaat om mobiel banditisme, ofwel internationaal rondtrekkende criminele bendes. De mannen rijden in een wit busje met gele en rode strepen op de achterkant. „We kunnen hier niet genoeg over waarschuwen”, zegt de politiewoordvoerder.

Het CCV heeft voor verschillende doelgroepen en over verschillende onderwerpen 360-gradenvideo’s ontwikkeld voor bewustwording en training. In de nieuwste video beleef je hoe een mobiele bandiet werkt, woont en zich verplaatst. Als je kijkt door een virtualrealitybril is het net alsof je er echt bij bent.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid