Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Meld jouw gemeente aan voor het Digitaal Opkopers Loket (DOL)

Zonder heling zijn er minder inbraken, straatroven, overvallen en andere diefstallen. Steeds meer gemeenten pakken daarom heling aan met het gratis Digitaal Opkopers Loket (DOL). Hiermee krijg je als gemeente zicht op alle handelaren binnen jouw postcodegebieden.

Wettelijk verplicht

Handelaren zijn wettelijk verplicht zich bij jou als gemeente te melden (art. 437ter uit het Wetboek Strafrecht). Door zich aan te melden bij het DOL, voldoet de handelaar in 1 keer aan de wet. Bovendien zorgt het DOL voor een geautomatiseerde aansluiting van opkopers op het Digitaal Opkopers Register (DOR). Ook het DOR zal bij wet landelijk verplicht gesteld worden voor de registratieplicht van opkopers (art. 437Sr).

Veel gemeenten gebruiken het DOL

Inmiddels gebruiken 140 gemeenten al het DOL. Er is een wetswijziging in voorbereiding die het DOL verplicht stelt voor alle gemeenten. Start daarom nu al met het Digitaal Opkopers Loket in de strijd tegen heling.  

Meld jouw gemeente nu aan voor het Digitaal Opkopers Loket

Het DOL is:

  • Compleet
  • Betrouwbaar
  • Dienstverlenend
  • Kosteloos 

Meer informatie

Wil je meer informatie over het DOL? Of over de aanpak van heling? Onze CCV-adviseur Colin Voetee denkt graag met je mee. Neem contact op via colin.voetee@hetccv.nl of 06 10 44 78 01.

'Zonder heler geen steler'. Zonder heling, minder inbraken, diefstallen, straatroven en overvallen. Daarom pakken steeds meer gemeenten heling actief aan. Wil je weten hoe je heling kunt tegengaan? Het CCV-dossier Heling geeft je een steuntje in de rug bij de aanpak van heling.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid