Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Korte video over jongeren digitaal weerbaar maken

Jongeren worden steeds vaker via social media benaderd voor criminele activiteiten. Daarom werkt Zaanstad aan jongeren digitaal weerbaar maken. In de korte video van Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) zie je hoe ze dat doen.

“Met het project Digitale leefomgeving willen we jongeren informeren over de gevaren van criminaliteit,” zegt Vincent van der Horst. Hij is als communicatieadviseur betrokken bij dit project. “Het project is belangrijk, omdat we steeds meer zien dat jongeren benaderd worden via social media om criminele klussen te doen,” voegt Liande Visscher, programma manager Preventie met Gezag, toe. Via social media kanalen zijn er heel veel jongeren bereikt. Jongeren bij je houden, blijkt lastiger. Bekijk de video, hij duurt nog geen 2 minuten. Dan zie je ook welke tips Van der Horst en Visscher geven.

 

Meer video’s volgen

Deze video is de eerste van een serie van 3 over initiatieven om jongeren uit de georganiseerde criminaliteit te houden. Binnenkort volgen video’s van Amsterdam en Rotterdam. Houd onze socials en berichten in de gaten.

Online toolbox

Ben je op zoek naar interventies, achtergrondinformatie en onderzoeken om jongeren in jouw gemeente uit de georganiseerde criminaliteit te houden? Bezoek dan ook onze online toolbox Jongeren en georganiseerde criminaliteit.

 

 

 

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid