Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Het CCV publiceert nieuwe certificatieafspraak over toepassing interpretatiebesluiten

Bedrijven die werken met CCV-keurmerken maken gebruik van interpretatiebesluiten. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) publiceert deze besluiten om normen te verduidelijken als dat nodig is. Het CCV heeft een nieuwe certificatieafspraak gepubliceerd. Die zorgt ervoor dat alle interpretatiebesluiten nu ook bij aanleg en onderhoud van brandbeveiligingsinstallaties met CCV-keurmerk gebruikt kunnen worden.

Wat is een interpretatiebesluit, harmonisatieafspraak en certificatieafspraak?

  • Een interpretatiebesluit geeft een interpretatie als een norm, voorschrift of regel niet duidelijk is. Als het interpretatiebesluit in de norm, het voorschrift of de regel wordt verwerkt, kan het daarna vervallen.
  • Een harmonisatieafspraak is een afspraak voor inspectie-instellingen voor een eenduidige beoordeling van een vaker voorkomende situatie die op verschillende manieren kan worden uitgelegd.
  • Een certificatieafspraak is een afspraak voor certificatie-instellingen over eenvormige uitvoering van het certificatieschema. Als een certificatieafspraak in het certificatieschema wordt verwerkt, kan hij daarna vervallen.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid