Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Handreiking ‘Hoe bereid je je als gemeente voor op drukte en gedrag in de (binnen)stad na de lockdown?’

Het moment dat de lockdown eindigt en versoepelingen mogelijk lijken nadert snel. En daarmee ook de vraag: hoe gaan mensen zich na de lockdown gedragen in de openbare ruimte? Maak Samen Ruimte bundelde de inzichten uit de gedragspsychologie en crowdmanagement in de Handreiking ‘Hoe bereid je je als gemeente voor op drukte en gedrag in de (binnen)stad na de lockdown?’

Er wordt in de bundel ingegaan op vragen als:

  • Welk gedrag kunnen we verwachten in de winkelstraten, parken of op het terras?
  • Werken de oude maatregelen om 1,5 m afstand te houden en drukte te vermijden nog voldoende of zijn ze aan vernieuwing toe?

In de handreiking wordt stilgestaan bij wat het afgelopen jaar gedaan is op het gebied van crowdmanagement en wat de impact is van het coronavirus op het dagelijks leven. Ook wordt ingegaan op welk gedrag van bezoekers straks kan worden verwacht in de (binnen)stad.

Voor gemeenten en ondernemers biedt de handreiking concrete tips. Verder wordt op een rijtje gezet welke interventies diverse gemeenten nu al inzetten.

Hoe zorg jij ervoor dat burgers en bedrijven de regels naleven? Hiervoor biedt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid de incompany training Incompany training Gedragsverandering voor toezicht en handhaving.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid