Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Baarn start actie tegen autokraken

De gemeente Baarn is een campagne gestart tegen autokraken. Baarn is relatief gevoelig voor autokraken door mobiele bendes. Dat heeft te maken met de ligging van Baarn dichtbij snelwegen en het feit dat de gemeente veel parkeerterreinen in natuurgebieden heeft, waar er minder sociale controle is. 

Naast het inzetten van toezicht en handhaving worden de komende tijd ook inwoners en bezoekers gewaarschuwd om alert te zijn en te helpen de kans op autokraak te verminderen. Het belangrijkste wat mensen zelf kunnen doen is geen waardevolle spullen achter te laten in de auto.

Extra controles

Politie, marechaussee en gemeentelijke handhavers houden extra controles bij parkeerterreinen in het buitengebied. Vorige maand zijn daarbij 3 autoinbrekers betrapt en opgepakt. Burgemeester Mark Röell: “Elke autokraak is er natuurlijk één te veel. Van elkaars spullen blijf je namelijk af.”

Zeker in deze donkere maanden is het volgens de burgemeester goed dat politie en handhavers  extra alert zijn op auto-inbraak. “Maar zij kunnen natuurlijk niet overal tegelijk zijn. Daarom is het belangrijk dat ook inwoners opletten en verdachte situaties direct doorgeven aan de politie. Dat kan via het alarmnummer 112.” 

Tekstkar en tips

Komende tijd wijst een tekstkar inwoners en bezoekers van Baarn op het risico van autokraak en dat het daarom belangrijk is geen waardevolle spullen in de auto achter te laten. Enkele aanvullende tips voor het parkeren van de auto zijn: 

  • Verwijder ‘sporen’ die kunnen duiden op de aanwezigheid van waardevolle spullen in de auto, zoals opladers, houders of de afdruk van een zuignap op de voorruit.
  • Dek geen zaken af onder een doek of doos.
  • Laat geen sleutels achter in de auto.

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid heeft de campagne ‘Voorkom Autokraak. Laat niets van waarde achter’ ontwikkeld. De materialen zijn, in overleg met CCV-adviseur Marike van Deventer, aan te passen. Stuur een mailtje: marike.vandeventer@hetccv.nl en zij laat je weten hoe je de materialen kunt bestellen.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid