Ga naar de inhoud

Gerelateerde onderwerpen aan autokraak

Op deze pagina vind je dossiers die een relatie hebben met het onderwerp autokraak.

Dief slaat raam in van auto.

Onderstaande onderwerpen hebben een relatie met het onderwerp autokraak.

Heling

Spullen die uit auto’s worden gestolen, worden vaak doorverkocht. Datzelfde geldt voor onderdelen van auto’s die worden gestolen, zoals airbags, navigatiesystemen en stuurwielen. Het kopen, krijgen, in bezit hebben of overdragen van een product dat is gestolen, noemen we heling.

Veel gemeenten pakken heling actief aan. Want: ‘zonder heler, geen steler’. Met andere woorden: als een dief zijn gestolen spullen niet kan doorverkopen, maar wordt opgepakt, dan heeft stelen geen zin meer.

Wil je weten wat je als gemeente kunt doen om heling tegen te gaan? Ga dan naar het CCV-webdossier Heling. Daar vind je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

De website Stop Heling biedt ook veel relevante informatie. Niet alleen voor medewerkers van gemeenten, maar ook voor burgers.

Cameratoezicht

Bij onraad kan door cameratoezicht snel worden ingegrepen. Ook helpen camerabeelden bij de opsporing van criminelen en kunnen de beelden extra bewijsmateriaal leveren. Maar is cameratoezicht altijd effectief? Wanneer voer je cameratoezicht wel in en wanneer niet? Meer informatie vind je in het webdossier Cameratoezicht.

Veiligheidsbeleving

Veiligheidsbeleving is de manier waarop mensen veiligheid ervaren. In het webdossier op deze website gaat het om de beleving van sociale veiligheid. Bekijk het webdossier Veiligheidsbeleving.

Digitaal Opkopersloket

Het Digitaal Opkopers Loket (DOL) van het CCV maakt het registreren van opkopers gemakkelijker voor gemeenten. Opkopers zijn wettelijk verplicht zich bij de gemeente te melden als opkoper. Meer informatie over het DOL vind je in het webdossier Heling.

Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging

Het CCV beheert het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging. Hiermee worden personenauto’s beter beveiligd en is de kans op een auto-inbraak kleiner.

Er zijn ruim zeshonderd inbouwstations die werken met het keurmerk. Vind een inbouwstation bij jou in de buurt via gekwalificeerde bedrijven.