Ga naar de inhoud

Integrale werkwijze ongestructureerde problemen

In multiprobleemgezinnen waar criminaliteit een rol speelt, vindt regelmatig criminele uitbuiting plaats. Dit is een vorm van mensenhandel waarbij personen worden aangezet tot het plegen van strafbare feiten. Bijvoorbeeld om te stelen, zakken te rollen of te bedelen.

De slachtoffers zijn vaak kinderen en komen uit Oost-Europa. Ze hebben een lage sociaaleconomische status, zijn kwetsbaar en worden door de uitbuiting bedreigd in hun ontwikkeling.

Jammer genoeg wordt criminele uitbuiting nog lang niet altijd herkend. Hierin is dan ook nog een wereld te winnen. Bovendien krijgen deze kinderen niet de bescherming waar ze recht op hebben. Ze worden vaak ten onrechte bestraft en belanden daarna weer op straat. En de uitbuiter blijft ondertussen buiten beeld…

In 5 stappen criminaliteit binnen familienetwerken aanpakken

Om dit te veranderen, ontwikkelde het CCV de integrale werkwijze ongestructureerde problemen om criminaliteit binnen familienetwerken aan te pakken. In 5 stappen beweeg je van het opvangen van eerste signalen naar onderzoeken en weten wat er aan de hand is, naar beleidsontwikkeling, uitvoering en voortzetten van de aanpak.

Het CCV helpt bij de aanpak van criminaliteit binnen familienetwerken

Wil je ook criminaliteit binnen familienetwerken een halt toeroepen? Maak dan gebruik van onze kennis en expertise. We begeleiden je in dit uitdagende proces of in een gedeelte daarvan. Neem contact op met CCV-adviseur Meike Lommers en bespreek de mogelijkheden.