Product toegevoegd aan winkelmand
 

Test autodiefstalcheck widget


Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid is woensdag in Hoogeveen gestart met het project Excellent Cameratoezicht. Hierbij wordt samengewerkt met de politie, gemeente en studenten van christelijke regionaal opleidingscentrum het Alfa-College in Hoogeveen.

De politie koos een gebied uit voor dit project en de gemeente leverde adressen van ondernemers aan. Ruim 250 ondernemers ontvingen vervolgens een brief over de mogelijkheid om een gratis scan van hun camera’s te krijgen.

De leerlingen kregen woensdag 8 mei een presentatie en gingen op weg naar de ondernemers in De Wieken om ze enthousiast te maken het project. “Het lijkt op een geslaagd project. Door de ondernemers met camera’s werd enthousiast gereageerd”, zei CCV-adviseur Rini ten Grotenhuis. De politie gaat de informatie van de leerlingen nu verwerken. De verwachting is dat zo’n 30 camerasystemen in Hoogeveen aan een scan worden onderworpen.


Minister Grapperhaus

Landelijk ging dit project in januari van start, omdat 50% van de beelden van particuliere en private camerasystemen in Nederland ongeschikt is voor het opsporen van verdachten. Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus gaf destijdshet startschot voor de landelijk uitrol van ‘Excellent Cameratoezicht’.

Het project is een initiatief van de rijksoverheid, de politie, het CCV en het Platform Criminaliteitsbeheersing. Het doel is ondernemers op te roepen te zorgen voor betere camerabeelden die bijdragen aan het oplossen van misdrijven.

Ondernemers kunnen een gratis camerascan aanvragen via het CCV.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid