Product toegevoegd aan winkelmand
 

Multiproblematiek

Multiproblematiek

Veel professionals, of ze nu procesregisseur, schuldhulpverlener of wijkagent zijn, kunnen er ’s nachts wakker van liggen: mensen of gezinnen waar multiproblematiek speelt. Waar bijvoorbeeld de straatangst van een moeder ervoor zorgt dat kinderen niet naar school worden gebracht. Hoe help je zo’n gezin? In de podcastserie Multiproblematiek vertellen professionals van gemeenten en politie wat nodig is om ze te helpen.

Het is daarbij soms 1 stap vooruit en dan weer 2 stappen achteruit. In deze podcastserie van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) hoor je daarom de verschillende verhalen. Het doel is daarbij telkens dat organisaties hun samenwerking verder kunnen verbeteren.

Luister naar de trailer

Afleveringen

In aflevering 1 ‘De burger als uitgangspunt’ hoor je dat het voor veel oplossingen nodig kan zijn om even om de regels heen te werken, oplossingen te kiezen die buiten de normale kaders vallen. Als professional kun je nog zo ervaren zijn, het blijft lastig om over de grenzen van je eigen taak heen te kijken. Soms is het juist nodig om bestaande afspraken bij te buigen zodat de leefwereld van cliënten kan veranderen.

In de 2e aflevering ‘Veiligheid voorop’ wordt gesproken over hoe je een gezin dat met multiproblematiek kapt kunt helpen, terwijl je tegelijkertijd de samenleving veilig houdt. Hoe help je ook de hulpverleners die bij deze mensen thuis komen? Wat heeft iedereen nodig en hoe vangen professionals met elkaar de signalen op? In deze podcast luister je naar de zorgen van hulpverleners en hoe iedereen van elkaars ervaringen en verhalen kan leren.

Podcast luisteren

Je kunt naar de afleveringen van de podcast-serie Multiproblematiek luisteren via een van de volgende podcast-apps: