Product toegevoegd aan winkelmand
 

Crimineel verpand

Crimineel verpand

Een drugslab in je achtertuin, schimmige praktijken in de sociale huur en ongure zaakjes in zakelijk vastgoed. Dat zijn de onderwerpen van de 3-delige podcastserie ‘Crimineel verpand’ van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

In de podcasts vertellen gemeentes, woningcorporaties, pandeigenaren, makelaars en andere betrokken partijen over activiteiten in huurpanden die het daglicht niet kunnen verdragen. Hoe kan het dat dit zoveel voorkomt in Nederland? Wat zijn de gevolgen? En welke maatregelen kunnen we er gezamenlijk tegen nemen?

Luister naar de trailer

Onderzoek drugslab door de politie (foto: politie.nl)

Misbruik huurpanden

In de 3-delige podcastserie ‘Crimineel verpand’ hoor je verhalen uit de praktijk van experts en ervaringsdeskundigen. Zij vertellen welke lessen ze hebben geleerd en wat ze doen om misbruik van huurpanden zoveel mogelijk te voorkomen.

  • Aflevering 1: Een drugslab in je achtertuin
    Elke week valt de politie binnen bij zo’n 3 plekken waar drugs worden geproduceerd of waar ze liggen opgeslagen. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. In deze aflevering word je meegenomen naar het dorpje Achter-Drempt in de Achterhoek waar in 2020 in een schuur een van de grootste drugslabs in Nederland wordt ontdekt. Welke impact heeft dit op de omgeving? Wat zijn de gevolgen voor de eigenaar? En welke maatregelen kun je er tegen nemen?
  • Aflevering 2: Schimmige praktijken in de sociale huur
    Veel malafide praktijken doen zich voor in sociale woningen. Gemeentes, politie en woningcorporaties, die de eigenaren zijn van sociale woningen, doen er alles aan om ondermijning en misbruik van hun woningen te voorkomen. En daar hebben zij een flinke klus aan. Hoe stimuleer je dat bewoners schimmige zaken melden? En hoe houd je grip op je huurders?
  • Aflevering 3: Ongure zaakjes in zakelijk vastgoed
    Het verhaal van deze podcastaflevering begint in Brabant waar een vastgoedmakelaar een telefoontje krijgt van een klant: er zijn wietkwekerijen aangetroffen in de woningen die zijn verhuurd. Bij het verhuren van vastgoed zijn er zaken waar je scherp op moet zijn om niet achteraf een rekening gepresenteerd te krijgen.

Podcast luisteren

Je kunt naar de afleveringen van de podcast-serie Crimineel verpand luisteren via een van de volgende podcast-apps: