Product toegevoegd aan winkelmand
 

Over het CCV


Themaspecialist Gebiedsgerichte aanpak landelijk expertisecentrum PVO

Ben jij een specialist op het gebied van gebiedsgerichte aanpak (vermogens)criminaliteit tegen het bedrijfsleven? Zie je het als een uitdaging om mee te werken aan een veilig ondernemersklimaat? Spreekt het je aan om zowel te initiëren, signaleren, adviseren, verbinden en te faciliteren?  Dan zoeken wij jou om het landelijk expertisecentrum Platform Veilig Ondernemen (PVO) te komen versterken.

Wat doet een Platform Veilig Ondernemen?

In een Platform Veilig Ondernemen (PVO) werken politie, justitie, gemeenten, brancheorganisaties en de ondernemers samen aan de oplossing van veiligheidsproblemen. Het PVO maakt zich sterk voor actuele thema’s die te maken hebben met de veiligheid van ondernemers en hun personeel. Voorbeelden zijn  ondermijnende criminaliteit (fraude, witwassen etc.), cybercrime en (vermogens)criminaliteit, zoals (winkel)diefstal, overvallen, agressie en intimidatie, maar ook mobiel banditisme.

De inzet van het PVO wordt bepaald op basis van behoefte. Als het nodig is kunnen de thema’s worden uitgebreid of kan er juist worden ingezet op publiek-private samenwerking in specifieke gebieden, zoals bedrijventerreinen, winkelgebieden, buitengebieden en jacht- en zeehavens. Het uiteindelijke doel van het PVO is via preventie te zorgen voor een veilige omgeving voor ondernemers, hun personeel én klanten.

Hoe is het expertisecentrum georganiseerd?

Het werk van de PVO’s gebeurt in de regio, daar zit de kennis van de lokale problemen en vindt de prioriteitstelling van activiteiten plaats. Omdat de 10 regionale PVO’s relatief kleine organisaties zijn die zich vooral richten op de uitvoering, is kennis en expertise van overkoepelende thema’s ondergebracht bij een landelijk expertisecentrum (onderdeel van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid).

Op deze manier wordt landelijke expertise op relevante thema’s geborgd, hoeft niet ieder PVO het wiel opnieuw uit te vinden en kunnen nieuwe inzichten snel verspreid worden binnen het land. Het landelijk expertisecentrum bestaat uit 3 andere themaspecialisten, 2 collega’s op het gebied van communicatie, 2 collega’s die secretarieel ondersteunen en een manager.

Wat ga je doen als themaspecialist?

Als themaspecialist Gebiedsgerichte aanpak bij het landelijk expertisecentrum PVO ben je de schakel tussen de collega’s van de regionale PVO’s en externe partijen op jouw thema. Het is een nieuwe functie. Dit geeft je de mogelijkheden om de functie nader vorm te geven binnen de bestaande kaders. Deze zijn als volgt:

  • Je hebt zicht op landelijke en regionale ontwikkelingen op het gebied van een gebiedsgerichte aanpak en (vermogens) criminaliteit tegen het bedrijfsleven. Je vertaalt deze ontwikkelingen naar nieuwe initiatieven en producten.
  • Je denkt vanuit jouw rol mee over de gebiedsgerichte PPS-aanpak.
  • Je verzamelt relevante informatie en wisselt deze uit. Op deze manier zorg je voor kruisbestuiving tussen de verschillende PVO’s.
  • Je bent intern gericht op jouw collega’s bij de PVO’s, maar ook extern zoek je verbinding met relevante partijen op jouw thema.
  • Je biedt ondersteuning bij het ontwikkelen/bundelen van materiaal voor awareness campagnes waar PVO’s gebruik van kunnen maken.
  • Je biedt algemene ondersteuning door betrokkenheid bij denktanks, brainstormsessies, etc.
  • Je brengt in kaart welke interventies er regionaal of landelijk zijn en je weet deze te vertalen naar een route met concrete stappen voor invoering richting de PVO’s. Tevens ondersteun je bij de invoering van aanpakken.
  • Je organiseert (digitale) bijeenkomsten gericht op ondernemers en overheidspartijen.

Wat breng je mee?

Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau. Daarnaast heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van gebiedsgerichte aanpak en (vermogens)criminaliteit tegen het bedrijfsleven. Je bent goed op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op dit gebied. Je bent op samenwerking gericht en bent een actieve verbinder die resultaat- en doelgericht is. Je toont initiatief en ondernemerschap. Bovendien kun je goed opereren in een netwerk van veiligheidsprofessionals binnen de publieke en private sector.

Wat biedt het CCV jou?

  • Een gevarieerde functie voor 36 uur per week.
  • Een marktconform salaris van maximaal €6.045,65 (schaal 12 CAO Rijk, afhankelijk van kennis en ervaring) en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Vanaf 1 april 2023 worden de salarissen met 3% verhoogd. Op 1 januari 2024 worden de salarissen nog eens met 1,5% verhoogd.
  • Regeling voor het inrichten van een thuiswerkplek.
  • Mogelijkheid voor een leaseauto.
  • Goede arbeidsvoorwaarden zoals vastgelegd in het CCV-arbeidsreglement.

Solliciteren?

Ben je enthousiast? Solliciteer dan door je motivatie met CV te mailen naar: werving@hetccv.nl o.v.v. themaspecialist gebiedsgerichte aanpak. Een verklaring omtrent gedrag maakt onderdeel uit van de procedure. Wil je meer weten? Bel met Stefan Molleman (manager PVO-NL), tel. (06) 24 26 91 83.  

Het CCV is op zoek naar mensen met talent en werft mensen met de beste capaciteiten. Het CCV laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperking, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid