Product toegevoegd aan winkelmand
 

Over het CCV


Adviseur Platform Veilig Ondernemen Rotterdam

Heb jij ervaring met samenwerkingsprojecten op het gebied van veiligheid? Ben je in je element als spin in het web op de rand van het publieke en private domein en vind je het leuk om actief een verschil te maken door het uitvoeren van diverse projecten? Dan zoeken wij jou!

Wat doet een Platform Veilig Ondernemen?

In een Platform Veilig Ondernemen (PVO) werken politie, justitie, gemeenten, brancheorganisaties en de ondernemers samen aan de oplossing van veiligheidsproblemen. Het PVO maakt zich sterk voor actuele thema’s die te maken hebben met de veiligheid van ondernemers en hun personeel, zoals ondermijnende criminaliteit (fraude, witwassen etc.), cybercrime en veelvoorkomende criminaliteit, zoals winkeldiefstal en agressie en ook overvallen.

De inzet van het PVO wordt bepaald op basis van behoefte. Als het nodig is kunnen de thema’s worden uitgebreid of kan er juist worden ingezet op specifieke gebieden, zoals bedrijventerreinen, winkelgebieden, buitengebieden en jachthavens. Het uiteindelijke doel van het PVO is via preventie te zorgen voor een veilige omgeving voor ondernemers, personeel én klanten.

Hoe is het PVO georganiseerd?

Het PVO Rotterdam is onderdeel van een landelijk dekkend netwerk van PVO's. De PVO-regio’s lopen gelijk met de 10 regionale eenheden van de Nationale Politie. PVO Rotterdam is ondergebracht bij het CCV. Het gebied strekt zich uit van Gorinchem in het oosten tot Hoek van Holland in het westen (80 km) en van Lansingerland in het noorden tot Goeree-Overflakkee in het zuiden (60 km). In dit gebied wonen 1,8 miljoen mensen in 23 gemeenten.

Wat ga je doen?

Jij initieert en begeleidt onder andere lokale projecten om de veiligheid op bedrijventerreinen en in winkelcentra te vergroten. Je biedt procesbegeleiding bij lokale publiek-private samenwerking, organiseert bijeenkomsten, trainingen en voorlichtingen. Hierin ben je proactief: je benadert lokale partijen om een eventuele hulpvraag op ondernemersveiligheid te achterhalen en passende ondersteuning en advies te bieden.

Daarnaast sta je vooraan bij het toepassen van nieuwe instrumenten en aanpakken die bijdragen aan de weerbaarheid van ondernemers. Je helpt ondernemers op alle veiligheidsrisico’s, waarbij het zwaartepunt voor jou ligt op cybercriminaliteit.

Je onderhoudt samen met je PVO-collega’s een sterk netwerk met gemeenten, politie, ondernemersverenigingen, brancheverenigingen, onderzoek- en onderwijsinstellingen en andere stakeholders.

Wat neem je mee?

Je bent ervaren in het politiek/bestuurlijke speelveld en je bent een ondernemende en verbindende adviseur die de taal van ondernemers en ambtenaren spreekt. In de uitdagende context van publiek-private samenwerking weet je verschillende partijen met hun eigen rollen en belangen op één lijn te krijgen, om gezamenlijk aan de slag te gaan met waar het allemaal om draait: samen veilig en toekomstbestendig ondernemen. Daarin ben je resultaatgericht.

Je kent het veiligheidsdomein en de uitdagingen waar ondernemers mee te maken hebben en weet deze te vertalen naar een passend ondersteuningsaanbod. Daarnaast ben je in staat concrete (project) plannen op te stellen en uit te voeren. Je rapporteert hierover aan de manager PVO en de andere adviseurs met wie je een hecht team vormt. Binnen dit team is elk teamlid expert op één of meerdere thema’s, of ontwikkelt zich daar naartoe. Van jou vragen we om specialist cyberveiligheid te worden. Dit betekent dat je op dit thema voorop gaat lopen: een plan van aanpak ontwikkelt, het ondersteuningsaanbod bepaalt en kennis en innovatie van buiten naar binnen brengt en toepast. Daarnaast adviseer je gemeenten en ondernemers ook op de andere thema’s, waarvoor je input ontvangt van je collega’s.

Je hebt hbo werk- en denkniveau en aantoonbare ervaring met procesondersteuning op het gebied van veiligheid.

Je kunt tactisch denken en opereren, maar vindt het vooral ook leuk om zelf aan de slag te gaan met diverse projecten binnen het veiligheidsdomein. Je bent woonachtig in de buurt van Rotterdam.

Wat bieden wij?

  • Een gevarieerde functie voor 36 uur per week.
  • Een marktconform salaris van maximaal €5.343,27 (schaal 11 CAO Rijk, afhankelijk van kennis en ervaring) en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Regeling voor het inrichten van een thuiswerkplek.
  • Goede arbeidsvoorwaarden zoals vastgelegd in het CCV-arbeidsreglement.
  • Gebruik van een leaseauto behoort tot de mogelijkheden voor deze functie

Solliciteren?

Ben je enthousiast? Solliciteer dan door je motivatie met CV uiterlijk 15 februari te mailen naar: werving@hetccv.nl o.v.v. adviseur Platform Veilig Ondernemen Rotterdam. Een verklaring omtrent gedrag maakt onderdeel uit van de procedure.

Wil je meer weten? Kijk dan op hetccv.nl, of bel met Dennis van der Kaa (Manager PVO Rotterdam), tel. (06) 28 38 79 17.

De vacature staat gelijktijdig in- en extern uit. Bij gelijke geschiktheid, hebben interne kandidaten voorrang.

Algemeen

Het CCV is op zoek naar mensen met talent en werft mensen met de beste capaciteiten. Het CCV laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperking, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid