Ga naar de inhoud

Ben jij een bevlogen adviseur die zich graag begeeft op het snijvlak van strategie en uitvoering? Zie je het als een uitdaging om mee te werken aan een veilig ondernemersklimaat? Spreekt het je aan om in een dynamisch speelveld te opereren en te werken in een organisatie in opbouw? Dan zoeken wij jou om het landelijk expertisecentrum Platform Veilig Ondernemen Nederland (PVO-NL) te komen versterken.

Wat doet een Platform Veilig Ondernemen?

Een Platform Veilig Ondernemen (PVO) maakt zich sterk voor actuele thema’s die te maken hebben met de veiligheid van ondernemers en personeel. Denk hierbij aan ondermijnende criminaliteit (fraude, witwassen,  cybercrime, high impact crimes (inbraken, overvallen) en winkeldiefstallen. Samen met politie, justitie, gemeenten en brancheorganisaties zoekt PVO naar oplossingen van deze veiligheidsproblemen. De inzet van PVO wordt bepaald door de behoefte: op bepaalde thema’s zetten we extra in als dit door ontwikkelingen/actualiteit nodig blijkt.

Publiek-private samenwerking vindt plaats op regionaal en lokaal niveau. We werken in winkelgebieden, in uitgaansgebieden, op bedrijventerreinen, in buitengebieden en jacht- en zeehavens. Daarbij focust PVO zich altijd op de ondernemers die in een gebied gevestigd zitten. Het uiteindelijke doel van PVO is om ondernemers in heel Nederland veiliger te laten ondernemen.

Hoe is het expertisecentrum georganiseerd?

Het werk van de PVO’s gebeurt in de regio, daar zit de kennis van de lokale problemen en vindt de prioriteitstelling van activiteiten plaats. Omdat de 10 regionale PVO’s relatief kleine organisaties zijn die zich vooral richten op de uitvoering, is kennis en expertise van overkoepelende thema’s ondergebracht bij een landelijk expertisecentrum (onderdeel van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid). Op deze manier wordt landelijke expertise op relevante thema’s geborgd, hoeft niet ieder PVO het wiel opnieuw uit te vinden en kunnen nieuwe inzichten snel verspreid worden binnen het land.

Het landelijk expertisecentrum bestaat uit 3 andere themaspecialisten, 2 collega’s op het gebied van communicatie, 2 collega’s die secretarieel ondersteunen, een strategisch adviseur en een manager.

Wat ga je doen als adviseur PVO-NL?

Als adviseur PVO-NL ben jij verantwoordelijk voor thema-overstijgende dossiers binnen PVO-NL en ben jij de schakel tussen beleid en strategie en uitvoering. De vacature betreft een nieuwe functie, dit geeft je de mogelijkheden om de functie nader vorm te geven binnen de bestaande kaders. Deze zijn als volgt:

  • Je weet een vertaalslag te maken van strategie naar operationele processen. Hierbij vertaal je enerzijds de behoeftes van de regio’s en anderzijds landelijke richtlijnen naar concrete processen.
  • Je bent projectleider van thema-overstijgende initiatieven zoals de organisatie van representatie van PVO op landelijke beurzen en evenementen, effectmeting en borging van kennis en expertise binnen de organisatie.
  • Je organiseert bijeenkomsten binnen het PVO-bestel om onderlinge verbinding en samenhang tussen de regio’s te faciliteren. Daarnaast zorg je voor een adequate voorbereiding van overleggen van het team van PVO-NL.
  • Je ondersteunt op verschillende dossiers binnen de P&C cyclus, waaronder het rapporteren van de voortgang van het PVO-bestel richting externe partners.
  • Je werkt intern samen met het team van PVO-NL en zoekt extern de samenwerking met de regionale PVO’s, Ministerie van Justitie en Veiligheid en andere relevante partijen.

Wat breng je mee?

Je beschikt over HBO werk- en denkniveau. Daarnaast heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Hierbij kan je denken aan werkervaring in een veiligheidsdomein of bestuurlijke omgeving. Je hebt organisatorisch inzicht en oog voor detail en beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je toont initiatief en ondernemerschap. Je bent op samenwerking gericht en bent een actieve verbinder die resultaat- en doelgericht is. Daarnaast weet je tegenstrijdige belangen om te zetten naar oplossingen met draagvlak en beschik je over bestuurlijke sensitiviteit.

Wat bieden wij?

  • Een gevarieerde functie voor 36 uur per week.
  • Een marktconform salaris van maximaal €5.503,57 (schaal 11 CAO Rijk, afhankelijk van kennis en ervaring) en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Regeling voor het inrichten van een thuiswerkplek.
  • Goede arbeidsvoorwaarden zoals vastgelegd in het CCV-arbeidsreglement.

Solliciteren?

Ben je enthousiast? Solliciteer door je motivatie met CV te mailen naar: werving@hetccv.nl o.v.v. Adviseur PVO-NL. Een verklaring omtrent gedrag maakt onderdeel uit van de procedure. Wil je meer weten? Bel met Stefan Molleman (manager PVO-NL), tel. (06) 24 26 91 83.

Algemeen

Het CCV is op zoek naar mensen met talent en werft mensen met de beste capaciteiten. Het CCV laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperking, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Vacature banner Platform Veilig Ondernemen