Product toegevoegd aan winkelmand

Over het CCV


Het CCV in opdracht

Veiligheidsvraagstukken? Neem dan contact op met het CCV! We bespreken graag wat we voor u kunnen betekenen. Wat kan het CCV in opdracht voor u doen? Ons aanbod bestaat onder meer uit:

Advies op maat

Borging

Kennisoverdracht

Probleemanalyse

Procesbegeleider

Het CCV in opdracht in de praktijk

Het CCV verricht activiteiten gefinancierd uit subsidie van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarnaast bieden we maatwerk. In dat geval bieden we oplossingen die inzetbaar zijn voor uw specifieke vraag. U kunt daarbij denken aan procesbegeleiding, alliantievorming, effectmetingen, evaluaties en projectleiderschap. Actuele voorbeelden van maatwerkopdrachten zijn:

  • Evaluatie cameratoezicht gemeente Hilversum

De gemeente Hilversum heeft het CCV als onafhankelijke partij opdracht gegeven onderzoek te doen naar de vraag of het huidige cameratoezicht in het uitgaansgebied passend is. Het CCV rondde deze opdracht in 6 weken af met een rapportage en een advies.

  • Onderzoek naar ondermijning in samenwerking met BMC

Het CCV werkte als expert op het gebied van barrièremodellen en ondermijnende criminaliteit nauw samen met BMC in een onderzoek naar ondermijning in het buitengebied in Noord-Brabant.

  • Certificaat Veiligheid en zorg in de wijk

Een recent voorbeeld van een innovatieve samenwerking is het certificeringsmodel dat het CCV samen met zorgorganisatie Severinus, de gemeente Veldhoven en politie Oost-Brabant ontwikkelde. Goede samenwerkingsafspraken werden getoetst, beoordeeld en vastgelegd in het convenant ‘Veiligheid en zorg in de wijk’.

Veiligheidsanalyse

Op basis van een schouw, enquête, politiecijfers en incidentenregistratie van de zorgorganisatie is een veiligheidsanalyse gemaakt. Vervolgens is er een plan van aanpak opgesteld. Een collega-zorgorganisatie uit Veldhoven beoordeelde de samenwerkingsintentie, veiligheidsanalyse en het plan van aanpak. Op basis van deze audit reikte het CCV in maart 2016 het certificaat 'Veiligheid en zorg in de wijk' uit. 

“Het vraagt een behoorlijke inspanning, maar wat je mist in een ad-hoc samenwerking, vult het keurmerk Samen zorgen voor veiligheid aan. Ik denk dat dit overal in Nederland toepasbaar is.”

- Riny van de Pol, veiligheidskundige bij Severinus

Het CCV werkte eerder ook voor:

  • Raad voor de Rechtsbijstand
  • Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit
  • UWV
  • Gemeente Katwijk

Meer informatie en contact

Heeft u een vraag op het gebied van veiligheid en/of leefbaarheid? Neem dan contact met ons op. Want samen met u zetten we ons graag in voor een veilige en leefbare samenleving.