Product toegevoegd aan winkelmand

Over het CCV


Hein Roethofprijs

Eens in de 2 jaar wordt de Hein Roethofprijs uitgereikt door het CCV. We zijn blij je te kunnen melden dat de prijs dit jaar op het CCV-congres op 27 juni 2019 wordt uitgereikt. De prijs gaat naar een organisatie of samenwerkingsverband dat zich op een innovatieve, creatieve en effectieve manier richt op een probleem dat de sociale veiligheid bedreigt. De winnaar ontvangt maar liefst € 10.000 om het project uit te bouwen of te versterken.

Winnaar Hein Roethofprijs 2017: Heilige Boontjes uit Rotterdam

Nationale bekendheid

In 1987 riep het ministerie van Justitie en Veiligheid de Hein Roethofprijs in het leven om nationale bekendheid te geven aan projecten die resultaten bereiken met de preventie van criminaliteit. Hein Roethof was PvdA-kamerlid en begin jaren ’80 was hij voorzitter van de commissie Kleine Criminaliteit van de Tweede Kamer. De commissie-Roethof kwam vooral in het nieuws door het beleidsplan Samenleving en Criminaliteit uit 1985, een krachtig pleidooi voor criminaliteitspreventie. De organisatie van de Hein Roethofprijs is in handen van het CCV.

Meer informatie

Projecten voor de Hein Roethofprijs kun je inzenden tot uiterlijk maandag 1 april 2019. Bekijk hier de criteria.

Voor vragen over de Hein Roethofprijs kun je contact opnemen met Door van der Wiele op 06 13 350 068 of mail door.vanderwiele(at)hetccv.nl.