Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar blogoverzicht

Samen veilig de donkere dagen in

Persoonlijk geniet ik enorm van die heerlijk lange dagen in de zomer. Ik ben actiever, lekker veel buiten en ik spreek nog eens iemand spontaan op straat. Over een aantal weken breekt er weer een tijd aan van cocoonen: we trekken ons terug in onze huizen en kijken uit naar de gezellige tijd van de feestdagen en quality time met gezin en familie. Jammer genoeg zijn dit ook de dagen dat we extra alert moeten zijn. Want in de wintermaanden slaan criminelen vaker hun slag. In de schaduwen van de duisternis kunnen ze onopvallend te werk gaan. Wrang genoeg is er voor de feestdagen vaak een piek aan criminaliteit. Met name het aantal overvallen, straatroven, woning- en auto-inbraken neemt dan toe. Daarom luiden we jaarlijks begin oktober, in week 41, de donkere dagen in met de Week van de Veiligheid, met het thema: Ben jij voorbereid op criminaliteit?

Krachten bundelen

In de Week van de Veiligheid stropen we met z’n allen de mouwen op en zijn gezamenlijk extra alert. Het ministerie van Veiligheid en Justitie en brancheorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland, Koninklijke Horeca Nederland, Detailhandel Nederland, Transport en Logistiek Nederland; we bundelen onze krachten en roepen iedereen op om voorbereid te zijn op criminaliteit. Ook zo’n 150 gemeenten zetten ieder jaar hun beste beentje voor. Zij organiseren uiteenlopende activiteiten om hun ondernemers en inwoners ervan te doordringen preventiemaatregelen te nemen. Als CCV ondersteunen we gemeenten met informatie, advies en producten. Zo bieden we kant-en-klare informatie voor de organisatie van onder andere een crimineel ontbijt, 'Boef in de Wijk', een themabijeenkomst of een veiligheidsmarkt. U kunt ook een workshop bij ons boeken, een secret scan laten uitvoeren via een van onze partners of een roadshow in uw gemeente organiseren. Speciaal voor ondernemers hebben we online trainingen over winkeldiefstal, agressie en overvallen. Op een zelf gekozen moment kunnen ondernemers en hun medewerkers de training doen, gewoon achter hun eigen computer.

Activiteiten

Op de agenda staan uiteenlopende bijeenkomsten. Zo trappen we bijvoorbeeld de Week op maandag af in Amsterdam met een groot ondernemersontbijt. Demissionair minister van Veiligheid en Justitie Blok is hierbij aanwezig. We reiken dan onder meer de Wel-zo-veilig-Awards uit aan een veilig winkelgebied, horecagebied, bedrijventerrein en in de categorie transport. Dinsdags zijn we in Deventer, samen met staatssecretaris Dijkhof, tijdens een cybercrime-bijeenkomst. Op vrijdag kunnen we elkaar de hand schudden op het Amsterdamse Rembrandtplein tijdens de bijeenkomst 'Beleef de trends in Veilig Uitgaan'. Niet alleen een must see wanneer je op de hoogte wilt blijven, maar ook een bijzonder leuke bijeenkomst! Wellicht ontmoeten we elkaar daar of op een van de andere bijeenkomsten? Benieuwd wat er nog meer in het land gebeurt? Bekijk deze landkaart.     

Actie

Het is nog ruim 5 weken tot aan de Week van de Veiligheid. Als u nog niet in actie bent gekomen, dan is nú de tijd om dat alsnog te doen. Geef ons meteen even door wat u gaat doen en we sturen u een mooi promotiepakket met informatie, een WvdV-vlag, notitieblokken, pennen etc. Kijk op onze website, bel CCV-adviseur Colin Voetee op 06 10 447 801 of mail hem. We helpen u graag verder. Want veiligheid maken we samen. En samen kunnen we voor veilige(re) donkere dagen zorgen.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid