Product toegevoegd aan winkelmand
 

Woninginbraak


Subsidies en kortingen

Veel bewoners worden helaas pas actief als er een beloning tegenover staat, zelfs als het om hun eigen veiligheid gaat. Om te zorgen dat het aantal slachtoffers van inbraak niet toeneemt, zijn er diverse manieren om bewoners (financieel) tegemoet te komen. Subsidieregelingen, tegoedbonnen en kortingen moeten er voor zorgen dat bewoners hun woning laten beveiligen volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Subsidieregeling

Een gemeente kan een subsidie geven aan bewoners met een PKVW-certificaat. Bewoners krijgen zo een deel van de gemaakte kosten terug. Op diverse wijzen communiceren gemeenten over het bestaan van de PKVW-subsidie, bijvoorbeeld via voorlichtingsbijeenkomsten, nieuwsbrieven, lokale huis-aan-huisbladen, de website van de gemeente en via PKVW-bedrijven. Kijk op www.politiekeurmerk.nl voor voorbeeldgemeenten.

Etten-Leur en Moerdijk bieden inwoners een gratis Veilig Wonen scan aan, in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en PKVW-bedrijven.

Tegoedbon

In wijken waar veel wordt ingebroken, kun je mensen belonen met bijvoorbeeld een bioscoop- of dinerbon als ze kunnen aantonen dat ze via een PKVW-bedrijf iets aan beveiliging gedaan hebben. Bijvoorbeeld goed hang- en sluitwerk op de ramen. In Amersfoort heeft de gemeente een dergelijke bon aangeboden.

Korting op advies en materialen

Erkende PKVW-bedrijven kunnen op een inbraakpreventieavond korting aanbieden aan mensen die zich melden voor een advies of voor preventieve voorzieningen. Kijk voor een PKVW-bedrijf bij jou in de buurt op hetccv.nl/vakman.

Onder het motto 'Ga snel aan de slag voor uw eigen veiligheid' gaf een grote bouwmarkt uit Roosendaal 15% korting op beveiligingsartikelen. De flyer met de kortingsbon kwam in samenwerking met onder andere de gemeente, KBO-Roosendaal, de ANBO en de Seniorenraad tot stand.

< Terug naar de Toolkit met middelen

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid