Product toegevoegd aan winkelmand
 

Wijk-GGD’er


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Meer incidenten met verwarde mensen

  16 december 2022

  De afgelopen jaren zijn er meer incidenten geweest waarbij verwarde mensen betrokken zijn. Dat meldt de NOS. Volgens een nieuwe analyse van onderzoekers van het ministerie van Justitie en Veiligheid registreerde de politie van 2017 tot en met 2021, 886.000 gevallen van dit soort overlast.

  Lees meer

  Het CCV is het landelijk coördinatiepunt wijk-GGD

  07 november 2022

  De functie van de wijk-GGD’er, ook wel wijkfunctionaris of wijk-GGZ’er genoemd, bestaat nog maar kort. In 2017 begeleidde het CCV de eerste gemeenten om deze werkwijze in te voeren. Nu 6 jaar later, staat de teller op 65 gemeenten die met de hulp van het CCV een wijk-GGD’er aanstelden. Om ervoor te zorgen dat deze werkwijze toekomstbestendig…

  Lees meer

  Secondant: Ervaringsdeskundige ondersteuning voor jonge daders

  19 oktober 2022

  Ervaringsdeskundigen worden steeds vaker ingezet voor de individuele ondersteuning van cliënten, ook binnen de forensische sector. Hoewel er nog weinig zicht is op de effecten hiervan op recidive, laat het promotieonderzoek van Margriet Lenkens zien dat dit soort ondersteuning wel van meerwaarde is. Lees haar verhaal in Secondant deze week.

  Lees meer

  Wijk-GGD'ers in Sliedrecht boeken succes als verbinders tussen veiligheid en zorg

  30 juni 2022

  De wijk-GGD’er, ook wel wijk-GGZ’er of wijkfunctionaris, werkt als verbindingsofficier in het netwerk van veiligheid en zorg. Hij of zij gaat zo snel mogelijk op mensen met verward gedrag af om escalaties te voorkomen. In dit vroege stadium bepaalt de wijk-GGD’er samen met (zorg)ketenpartners welke aanpak en zorg de persoon nodig heeft en regelt…

  Lees meer

  CCV begeleidt weer 21 gemeenten met invoering van een wijk-GGD’er

  18 januari 2022

  21 gemeenten starten deze maand met de invoering van een wijk-GGD’er. Zij reageerden afgelopen najaar op de subsidieoproep van de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie (ZonMw). Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) begeleidt wederom de gemeenten in dit proces.

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid