Product toegevoegd aan winkelmand
 

Wijk-GGD’er

Documenten

Filter zoekresultaten

Rapport 'De kracht van de wijk-GGD'er'

10 oktober 2022

De wijk-GGD’er voorziet duidelijk in een behoefte en hij denkt standaard buiten de gebaande paden om oplossingen te vinden voor overlast die mensen met verward gedrag veroorzaken. Professionals die met een wijk-GGD’er samen werken, willen niet meer zonder hem. Dit blijkt uit onderzoek dat het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) in opdracht van ZonMw uitvoerde naar de werkzame bestanddelen van de werkwijze van de wijk-GGD’er.

lees meer

Handreiking 1: Bestuurlijk commitment

10 oktober 2022

Ga je aan de slag met de wijk-GGD’er dan is het goed om dit stapsgewijs aan te pakken. Dan weet je zeker dat je niets belangrijks over het hoofd ziet. Verschillende functionarissen en afdelingen hebben hierin bepaalde taken en verantwoordelijkheden. In dit handvat lees je daar meer over.

lees meer

Handreiking 4: Profiel en werkwijze wijk-GGD’er

10 oktober 2022

Een wijk-GGD’er zorgt ervoor dat een persoon met onbegrepen gedrag snel de zorg krijgt die hij nodig heeft. Wat moet een wijk-GGD’er kunnen en in z’n mars hebben? Hoe gaat hij van start? Dat lees je in het vierde handvat over profiel en werkwijze van de wijk-GGD’er.

lees meer

Handreiking 5: De wijk-GGD’er in positie

10 oktober 2022

Of een wijk-GGD’er succesvol is in zijn aanpak, valt of staat met de positie die hij heeft in de keten. Een wijk-GGD’er moet verbinden en neutraal zijn, draagvlak hebben en bestuurlijk gedekt zijn. Wat je kunt doen om de wijk-GGD’er in positie te brengen, staat dit handvat.

lees meer

Handreiking 6: Van project naar structurele voorziening

10 oktober 2022

Na een tijd van uitproberen komt er een moment dat een wijk-GGD’er een structurele plek in de zorg- en veiligheidsketen krijgt. Om hierover een goed besluit te nemen, is het hard nodig om de opbrengsten van zijn inzet zichtbaar te maken. Dit zesde en laatste handvat beschrijft hoe je dit kunt doen.

lees meer