Product toegevoegd aan winkelmand

Wet bestrijding voetbalvandalisme en overlast

Documenten

Filter zoekresultaten

Jaarverslag Voetbal en veiligheid 2017-2018

31 juli 2018

Het jaarverslag Voetbal en Veiligheid geeft met een aantal kerngetallen inzicht in wat de politie doet in relatie tot voetbalveiligheid. Ook presenteren het Openbaar Ministerie (OM) en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) hun bijdrage in de afdoeningen en vervolgingen.

lees meer

Verboden toegang tot het uitgaansleven

26 januari 2016

Er zijn verschillende manieren om de grootste overlastgevers uit het uitgaansleven te weren: de horeca kan een horecaverbod opleggen, de burgemeester een gebiedsverbod, de officier van justitie een gedragsaanwijzing. In deze infosheet staat per verbod de rol van horeca, gemeente, Openbaar Ministerie (OM) en politie beschreven.

lees meer

Aanwijzing kader voor strafvordering en OM-afdoeningen

01 maart 2015

De aanwijzing beschrijft de algemene uitgangspunten die het Openbaar Ministerie (OM) hanteert in het gebruik van de strafvorderingsrichtlijnen met betrekking tot daders van misdrijven waarop het meerderjarigenstrafrecht wordt toegepast.

lees meer

Raak geschoten?

17 november 2014

Harde kernen en notoire ordeverstoorders in het betaald voetbal worden volgens supporters en professionals nauwelijks aangepakt. Dit is een van de conclusies van onderzoekers van Bureau Beke in 'Raak geschoten?'.

lees meer

Wet MBVEO, toepassing in de praktijk

07 juli 2011

Het doel van dit rapport is om de eerste praktijkervaringen met de wet MBVEO in kaart te brengen. Het rapport bevat cijfer- en feitenmateriaal over het gebruik van de wet en inzicht in de ervaringen van gemeenten en arrondissementen bij de toepassing van de wet tot 1 april 2011.

lees meer

Extra bevoegdheden tegen ernstige overlast

31 oktober 2010

De Wet MBVEO, die op 1 september 2010 in werking trad, is bedoeld als aanvullend instrumentarium voor verschillende vormen van ernstige overlast. Met deze nieuwe instrumenten kunnen burgemeester en officier van justitie slagvaardiger en effectiever optreden. De auteur zet de verschillende mogelijkheden van de wet uiteen.

lees meer