Product toegevoegd aan winkelmand
 

Wapens en jongeren toolbox

Confrontatielessen over wapenbezit

Stichting Confro geeft op scholen confrontatielessen over het gevaar van wapenbezit. Steeds meer jongeren dragen een mes op zak, zelfs al op jonge leeftijd. De lessen moeten dit verminderen.

Tijdens de les blijkt dat vaak een deel van de klas weleens te maken heeft gehad met messengeweld. In een uitgebreide voorstelronde deelt iedere leerling iets persoonlijks over zijn of haar leven. Een ander onderdeel van de les de voorstelling 'Shank' (straattaal voor mes). Dit gaat over gevaren van (online) straatcultuur, zoals drillrap.

Als na 10 minuten de voorstelling abrupt eindigt met het doodsteken van Patrick door Tyler wordt het muisstil in de klas. Daarna gaat de stichting in gesprek met de leerlingen hierover. Na anderhalf uur sluiten ze het interactief theaterprogramma af met een pakkende boodschap: 'Geen enkele moeder wil een kind als moordenaar'.

De lessen maken onderdeel uit van de aanpak Geweldig Rotterdam om wapenbezit onder jongeren terug te dringen. Ga voor meer informatie over de aanpak naar de website Geweldigrotterdam.nl.