Product toegevoegd aan winkelmand
 

Wapens en jongeren toolbox


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Rick was slachtoffer van messengeweld en geeft er nu voorlichting over

  05 augustus 2021

  De recente geweldsincidenten in Rotterdam hebben een grote impact op de stad. In ruim een week vonden er 9 schietpartijen en 2 steekpartijen plaats. Rick Resoort - 3 jaar geleden zelf slachtoffer van een steekpartij - zet zich in voor een campagne van Bureau Halt over wapenbezit en vertelt zijn verhaal op scholen.

  Lees meer

  Secondant: Ervaringen met 7 jaar adolescentenstrafrecht

  02 augustus 2021

  Het adolescentenstrafrecht werd in 2014 in gevoerd, om toepassing van het jeugdstrafrecht mogelijk te maken bij jongvolwassen verdachten tot 23 jaar. Het WODC heeft het adolescentenstrafrecht geëvalueerd. Onderzoekers Lise Prop en André van der Laan schrijven over de evaluatie in Secondant.

  Lees meer

  Misdrijven in kinderschoenen

  01 juli 2021

  De afdoening van misdrijven voor 12- en 13-jarigen is ‘klassiek’: er wordt veel doorverwezen naar Halt en geseponeerd. Nieuwe aanpakken zoals mediation en herstelbemiddeling komen nog weinig voor. En er zijn kansen om deze misdrijfverdachten anders aan te pakken. Dit zijn enkele uitkomsten uit het onderzoek ‘Misdrijven in kinderschoenen’ dat het…

  Lees meer

  Geen excessen in eerste weekend uitgaansleven na lockdown

  28 juni 2021

  Rijen voor horecagelegenheden en drukte ’s avonds op straat. Het leek zaterdagavond op sommige plekken in het land wel of er oud en nieuw werd gevierd. “Het was vooral druk, maar er waren weinig excessen”, aldus diverse politie-eenheden in het land.

  Lees meer

  Meningen verdeeld over hoe wapenbezit onder jongeren kan worden voorkomen

  21 juni 2021

  Meerdere gemeentes in Nederland maken zich zorgen om het toenemend wapenbezit bij jongeren. Daarom werd eind vorig jaar door 15 gemeenten gestart met het Actieplan Wapens en Jongeren. Onderdeel van het actieplan is de last onder dwangsom, die kan leiden tot een boete van € 2.500 voor ouders bij wie hun kind wordt betrapt met een wapen op zak.…

  Lees meer

  Moeders uit Arnhemse Presikhaaf staan op tegen wapens

  04 juni 2021

  Moeders uit de Arnhemse wijk Presikhaaf maken zich zorgen over het toenemende wapengeweld onder jongeren. In Arnhem steeg het aantal incidenten met een wapen de afgelopen jaren van 499 naar 649 per jaar. De moeders slaan daarom de handen ineen in de strijd tegen wapens.

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid