Product toegevoegd aan winkelmand
 

Wapens en jongeren toolbox


Secundaire doelgroep: sociale omgeving

Artikel in lokale kranten

Door het plaatsen van artikelen in lokale kranten wordt de inleverweek onder de aandacht van de sociale omgeving van de jongeren gebracht. Het artikel kan natuurlijk naar eigen smaak aangepast worden.

Bewustwording

De school, het jongerenwerk, maar ook de ouders kunnen met jongeren het gesprek aangaan over de risico’s van wapenbezit. Voor de ouders is een gespreksleidraad ontwikkeld. Ook het jongerenwerk kan daarvan gebruik maken. Scholen kunnen tijdens de campagneperiode de leskaart gebruiken om het thema wapenbezit met de leerlingen te bespreken. Scholen en jongerenwerkers kunnen de jongeren ook stimuleren rapvideo’s te maken waarin ze het belang van een wapenvrije samenleving uitdragen. Het ministerie onderzoekt momenteel in samenspraak met het CCV de mogelijkheid om deze rapvideo’s te plaatsen op de site, bij de digitale landkaart.

Achtergrondinformatie

Gemeenten kunnen ook achtergrondinformatie inzetten tijdens de campagneperiode. Zij kunnen hiervoor putten uit de FAQ’s en daarnaast gebruik maken van de factsheet met feiten en cijfers over wapenbezit en jongeren en de overzichtskaart met de verschillende typen wapens.

Media

Bij de start van de campagne kunnen gemeenten de lokale media via een persbericht informeren over de inleveractie. Het persbericht kan natuurlijk naar eigen smaak aangepast worden.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid