Product toegevoegd aan winkelmand
 

Wapens en jongeren toolbox

Messenverbod in Middelburg

In Middelburg geldt sinds 22 december 2022 een messenverbod. Het is verboden om messen te dragen op openbare wegen en in voor publiek toegankelijke gebouwen. Of een ander voorwerp waar je iemand mee kunt steken. Het verbod is ingesteld door de gemeente om een eind te maken aan het geweld onder jongeren. 

Een uitzondering op het verbod geldt voor messen die zo zijn ingepakt dat je ze niet direct kunt gebruiken om te steken. Dit staat in de zogenoemde Algemene Plaatselijke Verordening (APV). 

Aangewezen gebied

In overleg met de politie heeft de burgemeester gekeken waar in Middelburg de steekincidenten waren. Dat bleek alleen in de stad te zijn en niet in de dorpen en kernen rondom Middelburg. Het messenverbod geldt daarom op dit moment alleen voor de stad. Indien nodig kan de burgemeester besluiten om het verbod in een kleiner of groter gedeelte van Middelburg te laten gelden.

Aanhouding

Daags na het instellen van het verbod vond al de eerste aanhouding plaats. Een 20-jarige man uit 's Heer Arendskerke bleek bij een controle door beveiligers in een kroeg een mes bij zich te dragen. De man is daarop aangehouden en het mes is in beslag genomen. 

Meer informatie