Product toegevoegd aan winkelmand
 

Wapens en jongeren toolbox

Haarlemmermeer: VR-video YouChoose

De gemeente Haarlemmermeer heeft haar virtual reality-video (VR) beschikbaar gesteld voor andere gemeenten. In de VR-video ervaren jongeren wat de gevolgen zijn van het dragen van een mes. Zij kunnen keuzes maken aan de hand waarvan de video verder gaat.

Het is een intense beleving die indruk maakt op de kijker en daarmee een goed middel is om het gesprek met de jongere aan te gaan. De VR-video kan gebruikt worden op straat door het jongerenwerk, in jongerencentra en tijdens gastlessen op school. Belangrijk is dat de VR-video begeleid wordt, omdat juist ook het gesprek over wat de jongere gezien/ervaren heeft van belang is om tot het lerend effect te komen.

Het pakket bestaat uit:

  • De video in app-vorm die te downloaden is op een smartphone
  • Een leskaart
  • Een powerpointpresentatie.

Om de VR-video te kunnen gebruiken is een VR-bril nodig. Die moet de gemeente zelf aanschaffen. Advies is om hier cardboards voor te gebruiken, die zijn voordelig, herbruikbaar en makkelijk in gebruik. Om dit pakket te kunnen gebruiken, moet een overeenkomst getekend worden en vraagt gemeente Haarlemmermeer een vergoeding voor de kosten van de updates van de app.

Een preview van de video is te bekijken op YouTube. De video is opgenomen in 3D, maar kan in 2D bekeken worden om een impressie van de VR-video te krijgen.

Heb je interesse in het VR-pakket, stuur dan een mail naar fabienne.leeflang@haarlemmermeer.nl.