Product toegevoegd aan winkelmand
 

Wapens en jongeren toolbox

Praktijkvoorbeelden

Filter zoekresultaten

Campagne Lives not Knives #praatoverwapenbezit

23 januari 2023

De campagne Lives not Knives #praatoverwapenbezit van Bindkracht 10, FC Social Work en de gemeente Nijmegen is 17 januari gestart. Met deze bewustwordingscampagne worden jongeren uitgenodigd te praten over hun gevoel van onveiligheid en het op zak hebben van een wapen.

lees meer

Messenverbod in Middelburg

22 december 2022

In Middelburg geldt sinds 22 december 2022 een messenverbod op openbare wegen en in voor publiek toegankelijke gebouwen.

lees meer

Regio Rotterdam-Lever je mes in

14 oktober 2022

Politie, jongerenwerk en gemeenten in de regio Rotterdam organiseren van 10-16 oktober 2022 een messeninleveractie. De inleveractie is anoniem: gegevens worden niet geregistreerd.

lees meer

Pilot 'Group Violence Intervention'

27 januari 2022

Group Violence Intervention is ontwikkeld in de jaren 90 en het ontmoedigt ongewenst gedrag van de meest intense dadergroep op detailniveau. Ook biedt het model altijd hulp als dat nodig is en zorgt het voor directe communicatielijnen.

lees meer

Haarlemmermeer: VR-video YouChoose

12 november 2021

In deze virtual reality video van de gemeente Haarlemmermeer ervaren jongeren wat de gevolgen van het dragen van een mes zijn. Het is een intense beleving die indruk maakt op de kijker en daarmee een goed middel is om het gesprek met de jongere aan te gaan. De VR kan gebruikt worden op straat door het jongerenwerk, in jongerencentra en tijdens gastlessen op school.

lees meer

OV-verbod bij wapenbezit in Rotterdam

01 april 2021

Sinds 1 april 2021 kunnen reizigers die in de voertuigen of stations van de RET worden aangetroffen met een wapen, een OV-reisverbod opgelegd krijgen. Het verbod is in lijn met de aanpak van wapengeweld van gemeente Rotterdam.

lees meer

Regionaal overzicht aanpak steekincidenten eenheid Rotterdam

27 november 2020

Het document Regionaal overzicht aanpak steekincidenten eenheid Rotterdam geeft inzicht in de aanpak steekincidenten en messenbezit onder (soms zeer jonge) jeugdigen in deze regio. Ook wordt in dit document duidelijk wat hierin het meest effectief lijkt te zijn.

lees meer