Product toegevoegd aan winkelmand
 

Voetbal en veiligheid


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Nieuw actieplan 'Wapens en Jongeren'

  12 november 2020

  Wapens zijn verboden. Toch komen steekincidenten voor onder jongeren. Daarom heeft het Centrum voor Criminaliteitspreventie (het CCV) samen met 15 betrokken gemeenten, het OM, de politie, Halt, de William Schrikker Stichting, Stichting Jeugdreclassering en Jeugdbescherming, de Raad voor de Kniderbescherming, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten…

  Lees meer

  Agressie neemt toe tijdens tweede coronagolf

  06 november 2020

  NU.nl interviewde agressieonderzoeker dr. Pontus Leander over agressie tijdens de coronacrisis. Schelden, vandalisme, lichamelijk geweld: het lijkt allemaal toe te nemen tijdens de tweede golf. 

  Lees meer

  Nieuw landelijk meldpunt Zorgwekkend gedrag

  12 oktober 2020

  Staatssecretaris Blokhuis heeft vorige week tijdens een digitale bijeenkomst bij het regionale meldpunt openbare GGZ van de GGD Flevoland, het nieuw landelijk meldpunt Zorgwekkend gedrag gelanceerd. Het meldpunt is gratis bereikbaar op 0800-1205.

  Lees meer

  Landelijk plan in de maak voor aanpak geweld drillrapscene

  25 augustus 2020

  Vandaag praten 4 burgemeesters met minister Grapperhaus (Justitie) over het doorbreken van de geweldsspiraal in de drillrapscene. Twaalf gemeenten, leden van het Openbaar Ministerie en deskundigen van de politie en het ministerie van Justitie en Veiligheid leggen de laatste hand aan de uitwerking van een landelijk plan.

  Lees meer

  ‘Drillrap is niet de boosdoener van steekpartijen’

  13 augustus 2020

  Drill is een muziekstroming waarbij de nadruk ligt op geweld, maar het is volgens criminoloog Robby Roks te kort door de bocht om het de boosdoener te noemen van steekpartijen. Hij reageert hiermee op de dodelijke steekpartij van maandag op Scheveningen tussen 2 rivaliserende drillgroepen.

  Lees meer

  Multiproblematiek: Hulpverleners zitten soms met de handen in het haar

  22 juli 2020

  Naar schatting tussen de één en vier procent van de Nederlandse huishoudens kampt met meervoudige en complexe problemen op diverse leefgebieden. Dat zegt Christine Kuiper, adviseur sociale innovatie bij Movisie in een interview met Zorg + Welzijn. Aanleiding is de nieuwe website platformmultiproblematiek.nl van het Centrum voor…

  Lees meer

  Nieuwe website over integraal samenwerken bij multiproblematiek

  21 juli 2020

  Gezinnen met meervoudige en complexe problemen hebben vragen op verschillende leefgebieden. Professionals die hen bijstaan, moeten domein overstijgend met elkaar samenwerken. Om die reden bundelde 4 kennisinstituten hun krachten en stellen de beschikbare ervaringen, kennis en werkwijzen op 1 website beschikbaar: platformmultiproblematiek.nl. 

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid