Product toegevoegd aan winkelmand
 

Voertuigbeveiliging

Onderzoek huisvesting van vluchtelingen

Als je Nederlanders vraagt of er in hun gemeente huisvesting voor vluchtelingen mag komen, beantwoorden ze die vraag dan overwegend positief of neigen ze naar ‘nee’? En welke voorwaarden stellen zij als hun gemeente (toch) besluit vluchtelingen te huisvesten? En wat als je diezelfde vragen aan raadsleden stelt? Bureau Necker van Naem onderzocht het en bracht hierover een rapport uit.

Beschrijving

Bureau Necker van Naem wil de feiten laten spreken. Zij deden daarom landelijk onderzoek waarin huisvesting van vluchtelingen centraal staat.

Tijdens het onderzoek in zowel in oktober 2015 als in februari 2016, heeft dezelfde groep mensen deelgenomen. De uitkomsten zijn representatief voor wat Nederlanders vinden over opvang van vluchtelingen in hun woonplaats. 

Beschrijving

Uit het rapport: "Zowel aan voor- als tegenstanders van huisvesting van vluchtelingen is gevraagd wat voor hen de belangrijkste voorwaarde is bij (eventuele) huisvesting. Hoewel de meningen over huisvesting dus verschillen, is bij zowel voor- als tegenstanders de belangrijkste voorwaarde in beide metingen dat vluchtelingen “zich aanpassen aan onze manier van leven”. Voor tegenstanders is veiligheid daarna de meest genoemde voorwaarde, waar voorstanders vooral hechten aan psychologische begeleiding van vluchtelingen.”

Organisatie

Necker van Naem

Links

  • Het onderzoek is te downloaden via de website Necker.