Product toegevoegd aan winkelmand
 

Voertuigbeveiliging

Incidentenmeldingen op- en rondom COA-opvanglocaties eerste helft 2016

Er zijn meer incidenten in en rondom asielzoekerscentra. Dat blijkt uit cijfers van het COA. Bij het COA zijn in de eerste helft van dit jaar ruim 9.100 meldingen van incidenten geregistreerd. In 2015 waren dat er ruim 8.100.

Beschrijving

Bij ruim 5.200 meldingen gaat het om overtredingen van de huisregels van het COA, zoals het niet schoonmaken van de eigen kamer, de brandmelder afplakken, of het veroorzaken van geluidsoverlast. Bij ruim 1.200 meldingen van het COA gaat het om fysieke agressie zoals schoppen of slaan.

Bij ongeveer de helft van het aantal incidenten heeft het COA een ROV-maatregel (Reglement Onthoudingen Verstrekkingen) opgelegd om de veiligheid, leefbaarheid en beheersbaarheid op een locatie te borgen.

Het aantal incidenten dat in de eerste helft van 2016 door het COA is gemeld, is hoger dan het aantal meldingen in 2015. Dat komt onder meer doordat er veel aandacht is besteed aan het verbeteren en stimuleren van de incidentenregistratie. Van invloed waren ook de hoge bezetting bij het COA begin 2016, de langere wachttijden en de noodopvangplekken waarbij soms maar weinig privacy voor de bewoners was.

Organisaties

Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de politie

Bestanden