Product toegevoegd aan winkelmand

Veiligheidsbeleving


Bedrijventerreinen

Op bedrijventerreinen staat de veiligheidsbeleving van ondernemers en hun personeel centraal. Dat geldt nog eens extra in de donkere maanden van het jaar en zeker na de normale kantooruren: als je als enige nog laat aan het werk bent en de rest van het terrein verlaten oogt, is dat lang niet voor iedereen prettig.

De KVO Monitor 2007-2009 liet zien dat in deze periode bijna een derde van de ondernemers en de personeelsleden op een bedrijventerreinen zich jaarlijks ‘wel eens’ onveilig voelde in het eigen bedrijf. Een kwart had dat ook rond het eigen bedrijf.

Informatie & Analyse

Verbeteren van de veiligheid én veiligheidsbeleving op een bedrijventerrein begint bij het Keurmerk Veilig Ondernemen. Uit de KVO Monitor blijkt dat respondenten zich na de invoering van KVO aanzienlijk veiliger voelen in en rondom het eigen bedrijf.

Actie

Het KVO vraagt al om een goede analyse van de veiligheidssituatie. Neem hierin ook specifiek de veiligheidsbeleving van ondernemers en medewerkers mee. En zorg dat op de belangrijkste factoren die de onveiligheidsbeleving in de hand werken, gericht maatregelen worden genomen.