Product toegevoegd aan winkelmand

Veiligheidsbeleving


Veiligheidsverleiding door zintuigbeïnvloeding

  8-16 personen    6-7 uur     Op aanvraag

Een interactieve en aaibare tunnel, een metrostation waar je onbewust wordt vermaakt en een geveltuin tegen verloedering. Het zijn voorbeelden waarbij de fysieke ruimte zo wordt ingericht dat inwoners zich veiliger voelen en waarbij ze bovendien verleid worden gewenst gedrag te vertonen. In deze training maak je kennis met diverse praktische voorbeelden en leer je welke mechanismen hieraan ten grondslag liggen. Uiteraard ga je ook zelf aan de slag om succesvolle oplossingen voor jouw eigen fysieke omgeving te bedenken.

Doelgroep

Beleidsmedewerkers en beleidsadviseurs van gemeenten, politie, welzijnsorganisaties en woningcorporaties.

Trainers

Richard de Vries

Drs. Sten Meijer

Opzet

Voordat je deelneemt aan de training, vul je een vragenlijst in voor een training op maat. De training start met een korte presentatie over het begrip 'veiligheidsverleiding’. Ook maak je kennis met diverse aansprekende voorbeelden. Vervolgens ga je samen met de andere deelnemers aan de slag. Je beschrijft kort het veiligheidsprobleem in jouw fysieke omgeving, benoemt het gewenste gedrag en gaat op zoek naar oplossingen om de objectieve en subjectieve veiligheid te vergroten. De trainers begeleiden je daar stap voor stap bij.

Inplannen

Interesse in de training Veiligheidsverleiding? Neem contact op met Sten Meijer om de training in te plannen: 06 133 048 13.