Product toegevoegd aan winkelmand

Veiligheidsbeleving


Veiligheidsverleiding door zintuigbeïnvloeding

  8-16 personen    6-7 uur     Op aanvraag

Een interactieve en aaibare tunnel, een metrostation waar je onbewust wordt vermaakt en een geveltuin tegen verloedering. Het zijn voorbeelden waarbij de fysieke ruimte zo wordt ingericht dat inwoners zich veiliger voelen en waarbij ze bovendien verleid worden gewenst gedrag te vertonen. In deze training maakt u kennis met diverse praktische voorbeelden en leert u welke mechanismen hieraan ten grondslag liggen. Uiteraard gaat u ook zelf aan de slag om succesvolle oplossingen voor uw eigen fysieke omgeving te bedenken.

Doelgroep

Beleidsmedewerkers en beleidsadviseurs van gemeenten, politie, welzijnsorganisaties en woningcorporaties.

Trainers

Richard de Vries

Drs. Sten Meijer

Opzet

Voordat u deelneemt aan de training, vult u een vragenlijst in voor een training op maat. De training start met een korte presentatie over het begrip 'veiligheidsverleiding’. Ook maakt u kennis met diverse aansprekende voorbeelden. Vervolgens gaat u samen met de andere deelnemers aan de slag. U beschrijft kort het veiligheidsprobleem in uw fysieke omgeving, benoemt het gewenste gedrag en gaat op zoek naar oplossingen om de objectieve en subjectieve veiligheid te vergroten. De trainers begeleiden u daar stap voor stap bij.

Inplannen

Interesse in de training Veiligheidsverleiding? Neem contact op met Sten Meijer om de training in te plannen: 06 133 048 13.