Product toegevoegd aan winkelmand

Veiligheidsbeleving


Training Schoon, heel en veilig

  12-60 personen    1,5-2,5 uur     Op aanvraag

In de training Schoon, heel en veilig ontdek je hoe je de objectieve en subjectieve veiligheid in jouw buurt, wijk of winkelcentrum kunt verbeteren. Je brainstormt in subgroepen en bedenkt met elkaar mogelijke kansen en/of oplossingsrichtingen.

Doelgroep

Professionals van gemeenten, politie, welzijnswerk, jongerenwerk en woningcorporaties. De training is ook geschikt voor bewoners en ondernemers.

Trainers

Drs. Sten Meijer

Drs. Leonie Aarsen

Drs. Nicole Langeveld

Opzet

Voordat je deelneemt aan de training, vul je een vragenlijst in zodat de training op maat kan worden aangeboden. De training begint met een korte presentatie over het begrip 'schoon, heel en veilig' en een situatieschets van de gekozen wijk, buurt of winkelcentrum. Vervolgens ga je samen met de andere deelnemers aan de slag. Zo brainstorm je in subgroepen over schoon, heel én veilig in brede context.

De gespreksleider inventariseert positieve en negatieve factoren en begeleidt de discussie hierover. Op basis hiervan wordt inzichtelijk, waar de pijnpunten en de geluksmomenten zitten. Tot slot zoeken de deelnemers met elkaar naar mogelijke oplossingsrichtingen en/of kansen voor de objectieve en subjectieve veiligheid van het gekozen gebied.

Tijdsinvestering

De lengte van de training is afhankelijk van de wensen van de deelnemers. Voor een goede invulling duurt de training minimaal 90 en maximaal 150 minuten.

Aantal deelnemers

Deze training kan zowel voor kleine als voor grote groepen worden verzorgd (minimaal 12 en maximaal 60 deelnemers). De inhoud van de training wordt aangepast aan de groepsgrootte.

Inplannen

Interesse in de training Schoon, heel en veilig? Neem contact op met Sten Meijer, 06 133 048 13, Nicole Langeveld, 06 103 203 72 of Leonie Aarsen, 06 270 674 00 om de training in te plannen.