Product toegevoegd aan winkelmand

Veiligheidsbeleving


Filter nieuwsberichten

  Eindhoven zet BuurTent in na overvallen

  12 december 2018

  Naar aanleiding van enkele overvallen in Eindhoven besloot de gemeente op door politie aangewezen hotspots een gerichte actie te houden. Daarom werd zaterdag een zogenaamde BuurTent opgezet op het Belgiëplein. Hier kregen het winkelend publiek, winkeliers en buurtbewoners informatie kregen over het voorkomen van overvallen en woninginbraken.

  lees meer

  Informatiebijeenkomst nieuwe subsidieronde wijk-GGD’er

  04 december 2018

  Een wijk-GGD’er blijkt in de praktijk een uitstekende verbindingsofficier. Wil je een wijkfunctionaris aanstellen in je gemeente? Kom dan op 10 januari naar de informatiebijeenkomst in Utrecht en vraag vóór 7 februari 2019, 14.00 uur subsidie aan.

  lees meer

  ‘Tafel van 12’ kan worden gebruikt om erachter te komen waardoor docenten zich onveilig voelen’

  30 november 2018

  Bijna een kwart van de docenten in het voortgezet onderwijs voelt zich minder veilig op school dan 3 jaar geleden. Het gemiddeld rapportcijfer dat ze geven voor hun veiligheid daalde van 8,6 naar 7,8. 1 op de 10 beoordeelt de eigen veiligheid op school zelfs met een 5 of lager. Dit blijkt uit een onderzoek van DUO dat deze week werd gepresenteerd. "Het is voor een school van belang om te achterhalen door welke aspecten docenten zich nu veilig of juist onveilig voelen", reageert CCV-adviseur Sten Meijer, gespecialiseerd op het onderwerp veilige scholen bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

  lees meer

  CCV-kenniskring: ‘Beter weten wat er speelt in de wijk’

  29 november 2018

  Hoe krijg je als gemeente beter zicht op veiligheidsproblemen in de wijk, zodat je deze adequaat kunt aanpakken? Deze vraag stond centraal tijdens de kenniskring informatiepositie gemeenten die het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid vandaag hield in Utrecht. De deelnemers, hoofdzakelijk gemeentelijke veiligheidsprofessionals, kregen nieuwe kennis en inzichten aangereikt en wisselden ervaringen uit.

  lees meer

  Docenten voortgezet onderwijs voelen zich minder veilig

  28 november 2018

  1 op de 10 docenten in het voorgezet onderwijs beoordeelt de eigen veiligheid op school met een onvoldoende (een 5 of lager). Bijna een kwart (23%) geeft aan zich minder veilig op school te voelen dan 3 jaar geleden. Dat blijkt uit het onderzoek Sociale veiligheid van docenten dat in oktober en november van dit jaar is uitgevoerd onder 1.124 docenten in het voortgezet onderwijs door DUO Onderwijsonderzoek & Advies.

  lees meer

  Netwerkdagen Grote Steden

  19 november 2018

  In de prachtige Van Mandelezaal van het Delftse museum het Prinsenhof opende burgemeester Marja van Bijsterveldt afgelopen donderdag de CCV Netwerkdagen Grote Steden. Daar waar Willem van Oranje in 1584 werd doodgeschoten, ging het anno 2018 over de recente schietincidenten in Delft.

  lees meer

  Blog Patrick van den Brink: Het zullen je ouders maar zijn

  25 oktober 2018

  Dagelijks neem ik als ik op kantoor ben tijdens de lunch de kranten door. Ik ben altijd weer geraakt door het nieuws van senioren die door babbeltrucs of soms door grof geweld in hun eigen huis van hun spullen worden beroofd. Het zal je vader of moeder maar zijn die dat overkomt.

  lees meer