Product toegevoegd aan winkelmand

Veiligheidsbeleving


Filter nieuwsberichten

  SCP: Criminaliteit is gedaald

  12 december 2017

  De ondervonden en de geregistreerde criminaliteit zijn in het afgelopen decennium gedaald. Dat concludeert het SCP in het tweejaarlijkse rapport 'De sociale staat van Nederland 2017'. Het rapport analyseert aan de hand van kerncijfers de ontwikkelingen op de terreinen arbeid, inkomen, gezondheid, onderwijs, participatie, veiligheid, vrije tijd en wonen.

  lees meer

  Invloed van twitterende wijkagenten op veiligheidsbeleving

  05 december 2017

  Verbetert een twitterbericht van de politie de veiligheidsbeleving? Of is het juist verontrustend en stoort het? Imke Smulders, promovendus bij de Open Universiteit, onderzocht wat de invloed van het gebruik van Twitter door wijkagenten is op de veiligheidsbeleving in haar proefschrift '#Politie. Twittergebruik door wijkagenten en de veiligheidsbeleving van de burger'.

  lees meer

  Kabinet schiet in eigen voet met bezuinigingen op het CCV

  21 november 2017

  Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), biedt vandaag de voorzitter van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid een petitie aan. In de petitie roepen het CCV en meer dan 25 publieke en private partijen op om de voorgenomen bezuiniging op het CCV terug te draaien.

  lees meer

  Heilige Boontjes wint de CCV Hein Roethofprijs 2017

  30 oktober 2017

  'Heilige Boontjes' uit Rotterdam wint de CCV Hein Roethofprijs 2017 vanwege hun originele en enthousiaste aanpak die ex-gedetineerde jongeren op een positieve manier middenin de samenleving brengt. Op 30 oktober kregen ze de prijs uit handen van de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus.

  lees meer

  Flying squad tegen jeugdoverlast Rotterdam

  15 augustus 2017

  Wanneer in Rotterdam de leefbaarheid en veiligheid in een buurt in het geding zijn, komt de flying squad in actie. Deze mobiele toezichtpost wordt sinds 1 juli ingezet in probleembuurten waar bijvoorbeeld jeugdbendes overlast veroorzaken of geweldsincidenten plaatsvinden.

  lees meer

  Toezine: Nudging voor gevorderden

  18 juli 2017

  Nudging is hot, maar er bestaan veel misverstanden over. Daarom vond hoogleraar psychologie Denise de Ridder de WINK-The Nudge Conference die op 23 en 24 juni plaatsvond in Utrecht een verademing. Ze vertelt erover in haar gastcolumn op ToeZine.nl.

  lees meer

  Secondant: 'Als er iets misgaat, wordt dat de prioriteit'

  10 juli 2017

  Zorg voor een goed netwerk en blijf doorlopend in contact met elkaar. Dat leerde Janneke Bakker, coördinator bij de Directie Veiligheid in Den Haag, van de rellen in de Schilderswijk. "Als er zich dan een crisis voordoet, dan maken we een gemakkelijkere stap naar elkaar toe om het samen op te lossen."

  lees meer

  Meer geweld tegen medewerkers stads- of streekvervoer

  24 mei 2017

  Meer dan 62% van de medewerkers in het stads- of streekvervoer werd in 2016 slachtoffer van geweld. Dat is een stijging in vergelijking met 2014. Dit blijkt de personeelsmonitor 2016 van CROW 'Sociale veiligheid van het personeel in het stads- en streekvervoer'.

  lees meer

  Standaard 2 conducteurs op uitgaansavonden

  17 mei 2017

  Vanaf half juni rijden er standaard 2 conducteurs op een trein tijdens uitgaansavonden na 22.00 uur. Op andere avonden zet de NS extra flexibele teams van Veiligheid & Service in voor controles op de trein en de stations.

  lees meer

  Secondant: Angst voor geweld én stigmatisering

  15 mei 2017

  Een IS-gerelateerde aanslag komt in een moslimgemeenschap, zoals die in de Rotterdamse Afrikaanderwijk, doorgaans harder aan dan in de rest van Nederland. Dat schrijven een student en onderzoekers van Hogeschool Inholland in Secondant. Zo’n gewelddaad brengt niet alleen veel angst teweeg. Turkse wijkbewoners zijn óók nog eens bang door de aanslagen gestigmatiseerd te worden als mogelijke terrorist.

  lees meer