Product toegevoegd aan winkelmand

Veiligheidsbeleving


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Flying squad tegen jeugdoverlast Rotterdam

  15 augustus 2017

  Wanneer in Rotterdam de leefbaarheid en veiligheid in een buurt in het geding zijn, komt de flying squad in actie. Deze mobiele toezichtpost wordt sinds 1 juli ingezet in probleembuurten waar bijvoorbeeld jeugdbendes overlast veroorzaken of geweldsincidenten plaatsvinden.

  lees meer

  Toezine: Nudging voor gevorderden

  18 juli 2017

  Nudging is hot, maar er bestaan veel misverstanden over. Daarom vond hoogleraar psychologie Denise de Ridder de WINK-The Nudge Conference die op 23 en 24 juni plaatsvond in Utrecht een verademing. Ze vertelt erover in haar gastcolumn op ToeZine.nl.

  lees meer

  Secondant: 'Als er iets misgaat, wordt dat de prioriteit'

  10 juli 2017

  Zorg voor een goed netwerk en blijf doorlopend in contact met elkaar. Dat leerde Janneke Bakker, coördinator bij de Directie Veiligheid in Den Haag, van de rellen in de Schilderswijk. "Als er zich dan een crisis voordoet, dan maken we een gemakkelijkere stap naar elkaar toe om het samen op te lossen."

  lees meer

  Meer geweld tegen medewerkers stads- of streekvervoer

  24 mei 2017

  Meer dan 62% van de medewerkers in het stads- of streekvervoer werd in 2016 slachtoffer van geweld. Dat is een stijging in vergelijking met 2014. Dit blijkt de personeelsmonitor 2016 van CROW 'Sociale veiligheid van het personeel in het stads- en streekvervoer'.

  lees meer

  Standaard 2 conducteurs op uitgaansavonden

  17 mei 2017

  Vanaf half juni rijden er standaard 2 conducteurs op een trein tijdens uitgaansavonden na 22.00 uur. Op andere avonden zet de NS extra flexibele teams van Veiligheid & Service in voor controles op de trein en de stations.

  lees meer

  Secondant: Angst voor geweld én stigmatisering

  15 mei 2017

  Een IS-gerelateerde aanslag komt in een moslimgemeenschap, zoals die in de Rotterdamse Afrikaanderwijk, doorgaans harder aan dan in de rest van Nederland. Dat schrijven een student en onderzoekers van Hogeschool Inholland in Secondant. Zo’n gewelddaad brengt niet alleen veel angst teweeg. Turkse wijkbewoners zijn óók nog eens bang door de aanslagen gestigmatiseerd te worden als mogelijke terrorist.

  lees meer

  Niet-westerse inwoners voelen zich vaker onveilig

  26 april 2017

  Bijna een kwart van de inwoners met een niet-westerse achtergrond gaf in 2016 aan zich wel eens onveilig te voelen in de eigen buurt. Bij degenen met een Nederlandse achtergrond was dat 15 procent. Dat meldt het CBS op basis van de Veiligheidsmonitor 2016.

  lees meer

  Inschrijving Hein Roethofprijs 2017 van start

  26 april 2017

  Kent u een goed Nederlands initiatief dat criminaliteit voorkomt en sociale veiligheid bevordert? Meld dat dan snel aan voor de Hein Roethofprijs. De winnaar krijgt 20.000 euro om het project verder uit te bouwen en een kunstwerk.

  lees meer

  Eindhoven start 'Proeftuin licht'

  13 april 2017

  Is het mogelijk om met licht de leefbaarheid te vergroten? En hoe betrek je bewoners hierbij? Om hier achter te komen starten de Technische Universiteit Eindhoven, Philips/Heijmans en de gemeente Eindhoven in de wijk Woenselse Heide de 'proeftuin licht'. Wijkbewoners reageren enthousiast schrijft het Eindhovens Dagblad.

  lees meer

  Maatschappelijk onbehagen neemt toe

  31 maart 2017

  Ondanks de verbeterde economische stemming is er in Nederland een stijgende trend van maatschappelijk onbehagen, vooral bij lageropgeleiden. Dit blijkt uit het eerste kwartaalbericht van 2017 over het Continu Onderzoek Burgerperspectieven van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

  lees meer