Product toegevoegd aan winkelmand

Veiligheidsbeleving


Filter nieuwsberichten

  Veiligheidsbeleving 2018 wordt vergroot door buurtpreventieapp

  27 september 2018

  Is digitale buurtpreventie succesvol in Nederland? Deze vraag stond centraal in het onderzoek dat het ministerie van Justitie en Veiligheid liet uitvoeren door Avans, met als casus de app Veiligebuurt.nl. Eén van de resultaten is dat burgers bereid zijn om vaker én sneller melding te doen van verdachte situaties. "Het doel van buurtpreventie is dat de veiligheid en leefbaarheid in de wijk verbeterd kan worden door actieve betrokkenheid van burgers. Daarom is het belangrijk onderzoek te doen naar de effecten van buurtpreventie-initiatieven", aldus CCV-adviseur Daniëlle Ohler.

  lees meer

  CCV-directeur gespreksleider 'Veilige stad' tijdens Dag van de Stad

  20 september 2018

  De tweede editie van de Dag van de Stad komt eraan. Centraal thema is dit keer 'De stad in balans'. Ook het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is 29 oktober in Amersfoort aanwezig. Onder leiding van CCV-directeur Patrick van den Brink wordt ingegaan op de veilige stad.

  lees meer

  Secondant: ‘We weten amper wat er in shishalounges gebeurt’

  19 september 2018

  Shishalounges roepen het beeld op van criminele netwerken en keiharde liquidaties. Toch lijkt er niet veel aan de hand in de 3 steden die Leonie Willemsen van de gemeente Ede onderzocht. In Secondant vertelt zij over haar onderzoek. “Is er echt niks aan de hand of ontbreekt het ons aan capaciteit om te kijken wat zich onder de radar bevindt?”

  lees meer

  ‘Het CCV helpt onze mbo-onderwijsinstelling veiliger te maken’

  12 september 2018

  “Heb je een probleem waar je niet aan toekomt? Win een CCV’er!” Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) ontving een flink aantal reacties, met vele uiteenlopende verzoeken. 6 inzendingen werden geselecteerd, waaronder die van Rijn IJssel, onderwijsinstelling voor het mbo.

  lees meer

  Nederlanders voelen zich vaker veilig

  11 september 2018

  Nederlanders voelen zich minder vaak onveilig. Dit is 1 van de uitkomsten van 'De sociale staat van Nederland 2018' van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) naar de kwaliteit van leven van Nederlanders. Het SCP constateerde wel verschillen in beleving van veiligheid tussen jongeren en ouderen én mannen en vrouwen.

  lees meer