Product toegevoegd aan winkelmand

Veiligheidsbeleving


Filter nieuwsberichten

  Secondant: Publieke zorgen gaan nu vooral over existentiële veiligheid

  19 februari 2018

  Burgers maken zich tegenwoordig meer zorgen over terrorisme en migratie dan over criminaliteit, blijkt uit de Eurobarometer. Dat schrijven Marnix Eysink Smeets en Pim Foekens van Hogeschool Inholland in Secondant. De Eurobarometer laat ook zien waar de échte zorgen van burgers nu liggen: niet langer bij de sociale veiligheid maar bij de existentiële veiligheid, bij kwesties als gezondheidszorg en sociale zekerheid en klimaatverandering.

  lees meer

  Het CCV start met CCV-academie

  22 januari 2018

  Wie zich wil verdiepen in veiligheid en leefbaarheid kan vanaf nu terecht bij de CCV-academie. Dé centrale plek voor scholingsmogelijkheden bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Op hetccv.nl/academie zijn alle CCV-trainingen en e-learnings in één oogopslag zichtbaar.

  lees meer

  Positieve veiligheid in Rotterdam

  29 december 2017

  Na jaren van veel aandacht aan strenge naleving van wetten en regels onder het motto 'schoon, heel en veilig' is de geregistreerde criminaliteit in Rotterdam sterk afgenomen. Alleen voelen Rotterdammers zich niet zo veilig als je op basis van de objectieve cijfers mag verwachten.

  lees meer

  Bezuinigingen op het CCV afgewend dankzij amendement VVD en CDA

  22 december 2017

  De voorgenomen bezuinigingen op het CCV zijn afgewend. Een amendement van CDA en VVD tegen de bezuinigingen werd gisterenavond unaniem aangenomen in de Tweede Kamer. "Het CCV is deze partijen zeer erkentelijk voor het met dit amendement uitgesproken vertrouwen", aldus CCV-directeur Patrick van den Brink.

  lees meer

  SCP: Criminaliteit is gedaald

  12 december 2017

  De ondervonden en de geregistreerde criminaliteit zijn in het afgelopen decennium gedaald. Dat concludeert het SCP in het tweejaarlijkse rapport 'De sociale staat van Nederland 2017'. Het rapport analyseert aan de hand van kerncijfers de ontwikkelingen op de terreinen arbeid, inkomen, gezondheid, onderwijs, participatie, veiligheid, vrije tijd en wonen.

  lees meer

  Invloed van twitterende wijkagenten op veiligheidsbeleving

  05 december 2017

  Verbetert een twitterbericht van de politie de veiligheidsbeleving? Of is het juist verontrustend en stoort het? Imke Smulders, promovendus bij de Open Universiteit, onderzocht wat de invloed van het gebruik van Twitter door wijkagenten is op de veiligheidsbeleving in haar proefschrift '#Politie. Twittergebruik door wijkagenten en de veiligheidsbeleving van de burger'.

  lees meer

  Kabinet schiet in eigen voet met bezuinigingen op het CCV

  21 november 2017

  Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), biedt vandaag de voorzitter van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid een petitie aan. In de petitie roepen het CCV en meer dan 25 publieke en private partijen op om de voorgenomen bezuiniging op het CCV terug te draaien.

  lees meer

  Heilige Boontjes wint de CCV Hein Roethofprijs 2017

  30 oktober 2017

  'Heilige Boontjes' uit Rotterdam wint de CCV Hein Roethofprijs 2017 vanwege hun originele en enthousiaste aanpak die ex-gedetineerde jongeren op een positieve manier middenin de samenleving brengt. Op 30 oktober kregen ze de prijs uit handen van de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus.

  lees meer

  Flying squad tegen jeugdoverlast Rotterdam

  15 augustus 2017

  Wanneer in Rotterdam de leefbaarheid en veiligheid in een buurt in het geding zijn, komt de flying squad in actie. Deze mobiele toezichtpost wordt sinds 1 juli ingezet in probleembuurten waar bijvoorbeeld jeugdbendes overlast veroorzaken of geweldsincidenten plaatsvinden.

  lees meer

  Toezine: Nudging voor gevorderden

  18 juli 2017

  Nudging is hot, maar er bestaan veel misverstanden over. Daarom vond hoogleraar psychologie Denise de Ridder de WINK-The Nudge Conference die op 23 en 24 juni plaatsvond in Utrecht een verademing. Ze vertelt erover in haar gastcolumn op ToeZine.nl.

  lees meer