Product toegevoegd aan winkelmand

Veiligheidsbeleving


Filter nieuwsberichten

  Nieuwe interactieve 360-graden training Overvallen

  04 juni 2019

  “Dit is de eerste en enige training die met de nieuwste technologie is gemaakt en keuzemogelijkheden biedt. Hierdoor kun je als kijker direct het verhaal sturen!,” zegt Colin Voetee, adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) enthousiast over de nieuwe interactieve 360-graden training Overvallen.

  lees meer

  Blog CCV-directeur Patrick van den Brink: Vijftien jaar verbonden in veiligheid

  23 mei 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) bestaat dit jaar 15 jaar. Directeur Patrick van den Brink haalt in zijn blog deze maand herinneren op. "Wat deed jij in 2004? Ik hield me als wethouder in Hilversum onder andere bezig met de leefbaarheid in de buurt. Mijn kinderen waren peuters, ik belde met een Nokia en we winkelden bij V&D. 2004 was ook het jaar dat het CCV werd opgericht."

  lees meer

  CCV neemt hackers mee naar de Landelijke Veiligheidsdag

  17 mei 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is weer aanwezig op de Landelijke Veiligheidsdag. Deze wordt gehouden op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 17.00 uur op de pleinen in het centrum van Almere. Het hoofdthema is cyberveiligheid.

  lees meer

  Weer lichting gedragsbeïnvloeders geslaagd

  10 mei 2019

  Hoe zorg je ervoor dat burgers en bedrijven de regels beter naleven? 14 deelnemers van de training ‘Gedragsverandering voor toezicht en handhaving’ van het Centrum van Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) leerden in 4 cursusdagen hoe je effectief kunt handhaven met behulp van gedragswetenschap. Vandaag sloten zij de training succesvol af met de presentatie van een eigen plan van aanpak.

  lees meer

  Het Belgische Mechelen: van crimineelste stad naar stad van de vooruitgang

  02 mei 2019

  Mechelen is in zo’n 15 jaar tijd van vuilste stad van België met het hoogste criminaliteitscijfer een stad geworden waar de mensen trots op zijn. Hoe deden ze dat? Burgemeester Bart Somers vertelt het op donderdag 27 juni tijdens het jubileumcongres van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). In een gesprek met het CCV geeft hij alvast een voorproefje.

  lees meer

  Ruim 40 gedragsbeïnvloeders in opleiding

  18 april 2019

  Het zijn drukke tijden voor trainers van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Ruim 40 handhavers, toezichthouders, inspecteurs, beleidsmakers, leidinggevenden, projectleiders en communicatieadviseurs volgen momenteel de CCV-training gedragsverandering.

  lees meer

  Deel gemeenten ondervindt negatieve effecten van buurtpreventie

  18 april 2019

  Een deel van de gemeenten ondervindt negatieve effecten van buurtpreventie, zoals burgers die zelf ingrijpen bij criminaliteit of doorgeschoten sociale controle. Het aantal buurtpreventiegroepen is de laatste jaren sterk toegenomen. Gemeenten ontwikkelen echter nauwelijks beleid voor de omgang met deze burgerinitiatieven. Dit blijkt uit het landelijke onderzoek ‘De burger kijkt mee'.

  lees meer

  Oud-burgemeester Ostendorp: “Ik ben voor De Graafschap meer bezig met operationele veiligheid”

  15 april 2019

  Hans Martijn Ostendorp spreekt tijdens de 3e borrellezing bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). De lezing is donderdag 16 mei in Utrecht en is gratis toegankelijk. Het onderwerp is de maatschappelijke relevantie van betaald voetbal. “Ik heb de stap gemaakt van burgemeester in Bunnik naar algemeen directeur bij De Graafschap, omdat ik het betaald voetbal met de regio wil verbinden”, vertelt hij.

  lees meer

  Blog CCV-directeur Patrick van den Brink: Doe eens lief

  21 maart 2019

  In deze blog van directeur Patrick van den Brink van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid gaat hij in op onverdraagzaamheid. 'Als ik iets onacceptabel vind, is het wel agressief of onbeschoft gedrag tegenover mensen die gewoon hun werk doen." #doeslief

  lees meer