Product toegevoegd aan winkelmand

Veiligheidsbeleving


Secondant: 'Als er iets misgaat, wordt dat de prioriteit'

Zorg voor een goed netwerk en blijf doorlopend in contact met elkaar. Dat leerde Janneke Bakker, coördinator bij de Directie Veiligheid in Den Haag, van de rellen in de Schilderswijk. "Als er zich dan een crisis voordoet, dan maken we een gemakkelijkere stap naar elkaar toe om het samen op te lossen."

Janneke Bakker is coördinator Gebiedsgericht Werken bij de Directie Veiligheid van de gemeente Den Haag. Ze stuurt een team bestuurlijke beleidsmedewerkers aan die in de stad samenwerken met stadsdelen, politie en ze onderhouden contacten met sleutelfiguren en bewoners van Den Haag. De medewerkers zijn verantwoordelijk voor thema’s uit het veiligheidsbeleid, zoals de regie op de aanpak van de woninginbraken. 

Meer mensen aan het werk zetten

Als Janneke Bakker aan het knoppenpaneel zat, dan zou ze zou meer mogelijkheden willen om informatie met elkaar in verband te brengen en om te werken met big data. "Zodat we vanuit een goede analyse helder krijgen wat waar speelt. Waar is een concentratie van de woninginbraken of van jeugdoverlast? Zodoende kunnen we de middelen inzetten waarover we beschikken. Ik denk dat wanneer we zover zijn, we het beleid beter kunnen inzetten. Ik denk ook dat we dan meer aan de voorkant van problemen kunnen raken."