Product toegevoegd aan winkelmand

Veiligheidsbeleving


Ruim 40 gedragsbeïnvloeders in opleiding

Het zijn drukke tijden voor trainers van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Ruim 40 handhavers, toezichthouders, inspecteurs, beleidsmakers, leidinggevenden, projectleiders en communicatieadviseurs volgen momenteel de CCV-training gedragsverandering.

In 4 cursusdagen leren ze over gedragsbeïnvloedingsmechanismen en nalevingscommunicatie. Die kennis passen ze toe op een concreet vraagstuk uit hun eigen beroepspraktijk. Zo leren ze mensen te verleiden tot gewenst gedrag.

Veelzijdige toepassing

Maandag startte een groep medewerkers van het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET met de training. Vandaag was het de beurt aan de gemeente Dordrecht. Het is inmiddels de derde groep Dordtse gemeenteambtenaren die de training volgt. En gisteren vond de derde cursusdag plaats voor een groep cursisten afkomstig uit diverse organisaties, waaronder een omgevingsdienst, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en een hoogheemraadschap. Het geeft weer hoe veelzijdig de toepassing van gedragskennis is in de handhavingspraktijk.

Meer weten?