Product toegevoegd aan winkelmand

Veiligheidsbeleving


Meer geweld tegen medewerkers stads- of streekvervoer

Meer dan 62% van de medewerkers in het stads- of streekvervoer werd in 2016 slachtoffer van geweld. Dat is een stijging in vergelijking met 2014. Dit blijkt de personeelsmonitor 2016 van CROW Sociale veiligheid van het personeel in het stads- en streekvervoer

Ruim eenderde van de medewerkers werd geconfronteerd met mishandeling, bedreiging of diefstal en zelfs 58% werd lastiggevallen, gepest of bespuugd. 

Grote steden

Het aantal incidenten is hoger in de grote steden. In het OV in de grote steden wordt 34% wel eens bedreigd, in vergelijking met 29% in de rest van Nederland.

Veiligheidsgevoel

Het veiligheidsgevoel van medewerkers in het stads- en streekvervoer daalde met 7%. Nog maar 56% voelt zich (zeer) veilig in het OV en dat was in 2014 nog 63%.

Personeelsmonitor

De monitor verschijnt elke 2 jaar en beschrijft de ontwikkeling van de objectieve en subjectieve veiligheid van het personeel in het stads- en streekvervoer. Met enquêtes wordt gepeild hoe vaak de circa 18.000 medewerkers incidenten meemaken en wat hun veiligheidsgevoel is.

GeweldWijzer

Geweld komt in verschillende situaties voor: in de wijk, op het werk, op school, in de sport of in het uitgaansleven. Het CCV heeft voor de aanpak van geweld diverse dossiers en instrumenten voor u ter beschikking. Op die manier wil het CCV u helpen bij een succesvolle aanpak van geweld.