Product toegevoegd aan winkelmand

Veiligheidsbeleving


Lelystad geeft aandacht aan veiligheid in 'De Week van de Veiligheid'

De landelijke Week van de Veiligheid start maandag 8 oktober. De gemeente Lelystad brengt deze week het thema Veiligheid & Preventie en de rol die inwoners en ondernemers daarbij kunnen spelen, extra onder de aandacht.

Zo wordt op maandagavond 8 oktober speciaal voor ondernemers en medewerkers van bedrijven een bijeenkomst ‘Laat je er niet door overvallen’ georganiseerd in het stadhuis. Hierbij staat preventie van bijvoorbeeld een overval, winkeldiefstal en agressie centraal. Op zaterdag 13 oktober 2018 eindigt de week van de Veiligheid, met een themamiddag op het Stadhuisplein.

Themamiddag Veiligheid

Op zaterdagmiddag 13 oktober vinden op het Stadhuisplein tussen 12.00 uur en 16.00 uur allerlei activiteiten plaats die te maken hebben met veiligheid. Zo is er een informatiestand waar bewoners zich aan kunnen melden voor een gratis woningscan of zich in kunnen schrijven voor Burgernet.

Met een virtual reality-bril kunnen bezoekers een babbeltruc- of straatroofervaring opdoen. De brandweer laat bezoekers met behulp van virtual reality ervaren hoe je uit een brandend huis kunt ontsnappen en geeft tips om brand te voorkomen.

Ook aan kinderen is gedacht: zij kunnen op de foto met Harm Alarm van de overheidscampagne ‘Maak het ze niet te makkelijk’, meedoen aan een kleurwedstrijd of spelen op een springkussen.

CCV

De Themamiddag Veiligheid wordt georganiseerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, samen met politie, brandweer, ondernemers en gemeente Lelystad.

Bron: Gemeente Lelystad