Product toegevoegd aan winkelmand

Veiligheidsbeleving


Gedeputeerde bezoekt veiligheidsscan CCV in buitengebied Dongen

Gedeputeerde Erik van Merrienboer van de provincie Noord-Brabant bezocht donderdag in Dongen een veiligheidsscan van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) op een aardbeienkwekerij. 

De gedeputeerde was samen met de Dongense burgemeester Marina Starmans en andere geïnteresseerden bij het bedrijf van Jeroen en Nancy Peeters aan de Breedstraat. Het was de laatste scan van de in totaal 50 die CCV-adviseur Roland van Rooij in het buitengebied van Dongen uitvoerde. 

Ondermijnende criminaliteit

De scans waren een vervolg op 2 voorlichtingsbijeenkomsten over ondermijnende criminaliteit. Een aantal ondernemers gaf toen aan zich niet altijd veilig te voelen. Het platteland kampt met problemen van onder meer leegstand, waardoor de kans op bijvoorbeeld de vestiging van drugslabs toeneemt. Daarom besloot de provincie Noord-Brabant geld beschikbaar te stellen om veiligheidsscans te laten uitvoeren. 

De afgelopen tijd werden 50 bedrijven bezocht. De CCV-adviseur keek samen met de ondernemer naar de veiligheid in en om het bedrijf. Alle ondernemers krijgen een persoonlijk en strikt vertrouwelijk rapport met adviezen over hoe de veiligheid eventueel kan worden verbeterd. Dit moet de kans op ondermijning verminderen.

Zie ook deze video.

Meer weten over ondermijning in het buitengebied? Ga naar het dossier over dit onderwerp op www.veiligondernemenbeginthier.nl.