Product toegevoegd aan winkelmand
 

Veiligheidsbeleving

Documenten

Filter zoekresultaten

Achtervolgd door angst

21 maart 2017

In deze publicatie van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) wordt angst voor slachtofferschap met een algemeen gevoel van onveiligheid vergeleken.

lees meer

Veiligheidsverleiding

16 november 2016

De CCV-publicatie Veiligheidsverleiding biedt ruim 50 voorbeelden van hoe u mensen door een andere inrichting van de omgeving kunt verleiden tot gewenst gedrag.

lees meer

Beeldscherm op straat

27 augustus 2015

In het uitgaansgebied wordt tijdelijk een groot mobiel beeldscherm geplaatst waarop live-beelden van cameratoezicht te zien zijn. Tussendoor verschijnt informatie over evenementen, openbaar vervoer et cetera. Het doel is om het uitgaanspubliek bewuster te maken van het aanwezige cameratoezicht, waardoor hun veiligheidsgevoel toeneemt.

lees meer

Nieuw perspectief op Toezicht in stedelijke uitgaansgebieden

19 augustus 2015

De NWO onderzocht in het programma Maatschappelijk verantwoord innoveren hoe toezicht in stedelijke uitgaansgebieden op een verantwoorde manier kan worden ingezet. Hieruit bleek onder andere dat bezoekers van het uitgaansgebied het onwaarschijnlijk vinden dat meer toezicht en handhaving het veiligheidsgevoel zal versterken.

lees meer

De 's-Gravendijkwal in Rotterdam onder de loep

21 januari 2015

Bureau Bervoets deed onderzoek naar de veiligheid en leefbaarheid aan de 's-Gravendijkwal en zijstraten in Rotterdam. In het gebied spelen meerdere vraagstukken waaronder een combinatie van concentratie coffeeshops, overlastgevende horeca en maatschappelijke opvang.

lees meer

Burgers in veiligheid

12 november 2014

Eén van de belangrijkste opbrengsten van burgerparticipatie voor burgers én voor politie heeft te maken met het 'gevoel' rond veiligheid. Dit veiligheidsgevoel verbetert door burgerparticipatie, concludeert het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) in deze inventarisatie.

lees meer

Buurtpreventie in Ede: onderzoek en een gefundeerd advies

30 september 2014

Een belangrijke conclusie uit het onderzoek 'Een oogje in het zeil' van Bureau Bervoets is dat de buurtpreventieteams in Ede (in combinatie met allerlei andere maatregelen door politie, gemeente en burgers) een positief effect lijken te hebben op de veiligheid en met name op het veiligheidsgevoel.

lees meer