Product toegevoegd aan winkelmand

Veiligheid politieke ambtsdragers


Veiligheid politieke ambtsdragers

De persoonlijke veiligheid van politieke ambtsdragers is een groot goed in Nederland. Zonder vrijheid en het gevoel van veiligheid kan het democratische proces in gevaar komen. De overheid neemt allerlei maatregelen om de veiligheid van politieke ambtsdragers te vergroten.

Politieke ambtsdragers kunnen zelf ook maatregelen nemen om de kans om slachtoffer te worden van intimidatie en agressie te verkleinen. Welke maatregelen dit zijn, ontdek je met de gratis woningscan en de zelfscan persoonlijke veiligheid.

Gratis woningscan

Het CCV biedt politieke ambtsdragers een gratis woningscan. Want ook als er niet direct een concrete dreiging is, is het verstandig aandacht te besteden aan de veiligheid in en om de eigen woning. Tijdens een bezoek aan de woning brengt een veiligheidsadviseur van het CCV de veiligheidsrisico’s in kaart en geeft je persoonlijke adviezen om de veiligheid te vergroten. 

Lees meer over de woningscan

Zelfscan persoonlijke veiligheid

De zelfscan geeft politieke ambtsdragers een goede indicatie hoe het is gesteld met de persoonlijke veiligheid. Na het beantwoorden van 18 vragen in de categorieën ‘veiligheid in en om de woning’, ‘veiligheid en gezin’, ‘veiligheid en digitale communicatie’ en ‘veiligheid onderweg’ volgen direct een aantal tips die je op weg helpen om de veiligheid te verbeteren.   

Lees meer over de zelfscan