Product toegevoegd aan winkelmand
 

Veiligheid en zorg


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Nieuw: Antwoord op veelgestelde vragen woonoverlast en gegevensdeling

  19 januari 2023

  Wat kan wel en wat kan niet als het gaat om gegevens delen bij de aanpak van woonoverlast? Het is een vraag waar veel professionals regelmatig mee worstelen. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid verzamelde de meest gestelde vragen en gaf, samen met professionals, antwoorden. Je vindt deze nu online op de website van woonoverlast.

  Lees meer

  Het aantal geregistreerde misdrijven is gestegen

  18 januari 2023

  Het aantal geregistreerde misdrijven is in 2022 met zo'n 7% gestegen in vergelijking met 2021. De politie noteerde in totaal bijna 797.000 misdrijven, tegenover zo'n 743.000 een jaar eerder. Ondanks de toename is het criminaliteitscijfer nog altijd lager dan voor corona. Dat blijkt uit een analyse van het ANP op basis van politiecijfers.

  Lees meer

  Meer incidenten met verwarde mensen

  16 december 2022

  De afgelopen jaren zijn er meer incidenten geweest waarbij verwarde mensen betrokken zijn. Dat meldt de NOS. Volgens een nieuwe analyse van onderzoekers van het ministerie van Justitie en Veiligheid registreerde de politie van 2017 tot en met 2021, 886.000 gevallen van dit soort overlast.

  Lees meer

  Diefstal van e-bikes en GPS-systemen regelmatig het werk van mobiele bendes

  08 december 2022

  E-bikes en GPS-systemen worden regelmatig gestolen door goed georganiseerde internationale bendes. Dat blijkt uit onderzoek van Bureau Beke en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Om de aanpak van mobiele bendes te verbeteren, is het belangrijk dat zoveel mogelijk partijen zich bewust zijn van de signalen die kunnen…

  Lees meer

  Rekentool capaciteit bij de aanpak van heling

  11 november 2022

  Significant Public heeft in opdracht van het ministerie van JenV een rekentool ontwikkeld waarmee politie en gemeenten hun eigen inzet bij de aanpak van heling kunnen plannen. Reguliere activiteiten zoals de gebruikelijke opsporingsactiviteiten van de politie zijn niet in de rekentool meegenomen.

  Lees meer

  Het CCV is het landelijk coördinatiepunt wijk-GGD

  07 november 2022

  De functie van de wijk-GGD’er, ook wel wijkfunctionaris of wijk-GGZ’er genoemd, bestaat nog maar kort. In 2017 begeleidde het CCV de eerste gemeenten om deze werkwijze in te voeren. Nu 6 jaar later, staat de teller op 65 gemeenten die met de hulp van het CCV een wijk-GGD’er aanstelden. Om ervoor te zorgen dat deze werkwijze toekomstbestendig…

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid