Product toegevoegd aan winkelmand

Veiligheid en zorg


Laatste ronde subsidie wijk-GGD’er

Vandaag opent de laatste subsidieronde voor de invoering van de wijk-GGD'er. Gemeenten hebben tot uiterlijk 6 juni 14.00 uur de tijd om hun subsidieaanvraag voor 20.000 euro en begeleiding van het CCV in te dienen bij ZonMw. Kom ook op 18 april a.s. naar de informatiebijeenkomst die het CCV hierover organiseert.

Goede stimulans

‘De subsidie is een hele goede stimulans om direct te starten. De deadline werkte heel goed omdat we als het ware gedwongen werden om daadwerkelijk met onze ideeën aan de slag te gaan,’ vertelt Iris Dijksterhuis, beleidsmedewerker maatschappelijke ontwikkeling in Waalwijk. ‘Het samen met andere gemeenten optrekken en het gegeven dat je op gezette tijden tussenresultaten moest opleveren, maakt dat het traject sneller gaat. Dat is heel waardevol, want dan komt er ook echt iets van de grond – heel belangrijk bij een thema als dit. Wat ik ook erg fijn vond was de intervisie met andere gemeenten uit het land en de regio. Je wisselt interessante informatie met elkaar uit en hoort meteen hoe anderen ermee aan het werk zijn. Bijvoorbeeld over hoe je zo iemand positioneert. Als onderdeel van je gemeentelijke organisatie of juist op afstand. Of met welke organisatie je in zee gaat: met de GGD, of juist de GGZ.’

Informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst op 18 april vertelt een wijk-GGD’er over zijn dagelijkse werk en wat zijn inzet oplevert. We kunnen je vertellen: daar word je heel blij en enthousiast van! Natuurlijk geven we je ook meer informatie over waar je subsidieaanvraag aan moet voldoen en wat de begeleiding van het CCV inhoudt. Kom je ook? Je kunt je hier direct aanmelden.

Heb je op voorhand vragen? Neem dan vooral contact op met Leonie Aarsen of Gisèle Bool, ze helpen je graag. Meer informatie over de wijk-GGD'er vind je op deze pagina.