Product toegevoegd aan winkelmand
 

Veiligheid en zorg


Pak jeugdcriminaliteit effectief aan

Om jeugdcriminaliteit met al zijn verschijningsvormen doelgericht aan te pakken is samenwerking met ketenpartners een must. Zeker ook bij jongeren is het belangrijk dat er naast straf en dwang, vooral uitzicht is op een betere toekomst. Waar mogelijk zetten partners daarom in op preventie: het voorkomen dat jongeren in de criminaliteit terecht (kunnen) komen en bieden zij perspectief.

Alle partners maken zich sterk om jongeren een goede startpositie te geven of in ieder geval perspectief te geven op een betere toekomst als het leven even tegenzit. Naast partners uit het strafrecht (politie, boa’s, OM, reclassering), zijn ook partners uit het sociale domein en de zorg (gemeenten, jeugdzorg, hulpverleners) betrokken. 

Aan de slag met de aanpak van jeugdcriminaliteit

Informatie, werkwijzen, formats en aanwijzingen om direct aan de slag te gaan met de aanpak van verschillende vormen van jeugdcriminaliteit vind je op onze speciale website wegwijzerjeugdenveiligheid.nl. Denk bijvoorbeeld aan de aanpak van jeugdgroepen en risicojeugd, jongeren met een LVB en criminaliteit, kindermishandeling of het adolescentenstrafrecht.

Wellicht heb je ook interesse in deze onderwerpen op deze website:

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid