Product toegevoegd aan winkelmand
 

Veilige Vakantieparken

Documenten

Filter zoekresultaten

Criminele investeringen in vakantieparken in Oost-Nederland

Er zijn steeds meer signalen van dubieuze partijen die via vastgoedtransacties een positie proberen te krijgen op vakantieparken. Onduidelijk is echter of er daadwerkelijk sprake is van criminele investeringen en hoe groot dit probleem is. Dit fenomeenonderzoek van RIEC Oost-Nederland probeert daar antwoord op te geven.

lees meer

Barrièremodel ondermijning op vakantieparken

Om inzichtelijk te maken welke barrières professionals kunnen opwerpen bij ondermijning op vakantieparken gebruiken we het barrièremodel. In dit model hebben we ons specifiek gericht op ondermijning op vakantieparken en niet op de reguliere recreatieve gebruiker.

lees meer

Toezicht en handhaving op vakantieparken

Toezichthouders kunnen een belangrijke rol spelen bij de aanpak van veiligheids- en leefbaarheidsproblemen op vakantieparken. Toch is niet altijd duidelijk wat zij mogen doen. Om onduidelijkheden weg te nemen, staat in deze factsheet welke taken en bevoegdheden toezichthouders hebben.

lees meer

De Monitor - Huurdersproblemen

Het onderzoeksjournalistieke platform van de KRO-NCRV 'De Monitor' onderzoekt het nijpend tekort aan betaalbare huurwoningen. Ook de permanente bewoning van vakantiewoningen komt aan de orde.

lees meer

Hoe houden we onze vakantieparken veilig?

Veiligheid en het voorkomen van illegale praktijken op recreatieparken krijgen steeds meer aandacht. Zo ook in RECRON magazine. Met name op bedrijven waar de zaken al jaren wat minder gaan dreigt illegaliteit. Maar ook op parken waar alles wél op orde is komen incidenten voor, zoals rondtrekkende bendes die hun buit verzamelen in een recreatiewoning.

lees meer