Product toegevoegd aan winkelmand
 

Veilige Jachthaven


Veilige Jachthaven

Een jachthaven is een populaire plek voor waterliefhebbers en ondernemers. Maar ook voor criminelen is de jachthaven een interessante locatie, omdat zij daar redelijk anoniem kunnen verblijven en opereren. Er zijn over het algemeen weinig regels en de toegang (via het water) is vaak eenvoudig. Dit maakt een jachthaven tot een potentiële broedplaats van ondermijnende activiteiten, zoals drugstransport en witwaspraktijken. Ook diefstal van onder andere buitenboordmotoren, vaak vanuit georganiseerd verband, is een toenemend probleem.

Om de veiligheid in een jachthaven te vergroten en te borgen is een goede samenwerking tussen publieke en private partijen van essentieel belang. Met de aanpak Veilige Jachthaven helpt het CCV lokale partijen om de samenwerking vorm te geven en gezamenlijk maatregelen te nemen.

Samen criminaliteit in jachthaven aanpakken

De aanpak Veilige Jachthaven helpt ondernemers, gemeente, politie, brandweer en andere betrokken partijen gezamenlijk afspraken te maken om criminaliteit aan te pakken. Dat gebeurt volgens een gestructureerd proces. Stap voor stap worden de betrokken partijen samengebracht, veiligheidsproblemen in kaart gebracht, oplossingen gezocht en maatregelen genomen. Met maatregelen zoals voorlichtingsbijeenkomsten en georganiseerd toezicht zorgen lokale partijen gezamenlijk voor een veiligere jachthaven.

Wil je ook aan de slag met de aanpak Veilige Jachthaven? Een team van regionaal opererende CCV-adviseurs zorgt voor deskundige begeleiding gedurende het hele traject: van het opzetten van de publiek-private samenwerking tot de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat Lokale Veiligheid, telefoon 030 751 67 99, e-mail lokaleveiligheid(at)hetccv.nl. Zij helpen je graag verder.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid